Da jeg var barn, fik vi børn maks. 2 stykker flæsk til en portion stegt flæsk med persillesovs. Vores far fik lidt flere. Og dagen efter – for der var altid beregnet ekstra – blev resten af flæsket skåret i store tern og brugt til brændende kærlighed. 

Vi har dog i denne opskrift ændret lidt på kartoffelmosen og tilsat broccoli. En god og nem måde at få brugt broccolistokken på og at få noget grønt i ungerne … og måske manden 😉

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2280/543
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 383/92
    Protein: 4 g
    Fedt: 3  g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 200 g stegeflæsk – gerne med svær
  • 4 store løg
  • 800 g kartofler – gerne bagekartofler
  • 2 broccoli med stok – eller ca. 1 kg broccolistokke, hvis fryseren skulle gemme på nogle
  • 1 dl minimælk

Tilbehør:

  • Lidt persille
  • 4 skiver gulerodsbrød
  • Lidt surt – f.eks. rødbeder eller asier

Sådan tilberedes brændende kærlighed fra madmors barndom:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
  2. Kog dem i usaltet vand, til de er møre.
  3. Skær det grove fra broccolistokken(e), og skær stokken i fine skiver og resten af broccolien i buketter.
  4. Læg dem ved kartoflerne de sidste 10 minutter af kartoflernes kogetid.
  5. Skær evt. svær af flæsket, og skær flæsket i store tern.
  6. Svits flæsk og svær på en varm stegepande uden tilsætning fedtstof.
  7. Pil løgene, og skær dem i tynde ringe.
  8. Svits dem sammen med flæsket i ca. 10 minutter.
  9. Hæld vandet fra grøntsagerne, og mos dem med en kartoffelstamper.
  10. Pisk den let med mælken.
  11. Smag til med salt og peber
  12. Servér med flæsk og løg samt brød, og drys med lidt hakket persille. Værsgo en god portion nostalgisk brændende kærlighed.

Dommen:

Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!