Hjemmelavede fiskepinde. Noget mere velsmagende end købe-fiskepinde og en hel del sundere også. Det kan anbefales at blende ærterne og efterfølgende røre dem i broccoli-/kartoffelmosen, hvis man ikke kan lide der er ”ærte-skaller” i mosen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1358/323
  • Energifordeling:
    Protein: 34 %
    Fedt:
     20 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    124/101
    Protein: 8 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 400 g sej i ”klodser”
  • 30 g stegemargarine
  • 500 g kartofler
  • 1 broccolistok
  • 4 dl frosne ærter
  • ½ dl minimælk
  • 4 spsk. fuldkornshvedemel
  • ¼-½ citron
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes fiskepinde med grøn mos:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker, og kog dem sammen med broccolistokken i usaltet vand, til de er møre.
  2. Hæld ærterne i det sidste minut.
  3. Skær fisken i tykke stænger, og drys dem med salt og peber.
  4. Hæld mel i en plasticpose.
  5. Put fiskestængerne i posen, og ryst.
  6. Steg fiskestængerne til de er gennemstegte i brusende margarine.
  7. Hæld vandet fra grøntsagerne, og mos det hele med lidt mælk.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Skær citronen i både.
  10. Servér fisk, mos og citronbåde.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!