Hjemmelavede fiskepinde. Noget mere velsmagende end købe-fiskepinde og en hel del sundere også. Det kan anbefales at blende ærterne og efterfølgende røre dem i broccoli-/kartoffelmosen, hvis man ikke kan lide der er ”ærte-skaller” i mosen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1358/323 - Energifordeling:
Protein: 34 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 124/101
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 400 g sej i ”klodser”
- 30 g stegemargarine
- 500 g kartofler
- 1 broccolistok
- 4 dl frosne ærter
- ½ dl minimælk
- 4 spsk. fuldkornshvedemel
- ¼-½ citron
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes fiskepinde med grøn mos:
- Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker, og kog dem sammen med broccolistokken i usaltet vand, til de er møre.
- Hæld ærterne i det sidste minut.
- Skær fisken i tykke stænger, og drys dem med salt og peber.
- Hæld mel i en plasticpose.
- Put fiskestængerne i posen, og ryst.
- Steg fiskestængerne til de er gennemstegte i brusende margarine.
- Hæld vandet fra grøntsagerne, og mos det hele med lidt mælk.
- Smag til med salt og peber.
- Skær citronen i både.
- Servér fisk, mos og citronbåde.
Dommen:
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!