Hvis man savner lidt kød til suppen, kan man lægge ½ skive lufttørret skinke under osten på brødene, inden de sættes i ovnen. Suppen kan også sagtens serveres med en klat fromage frais og evt. lidt revet ost.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1131/269 - Energifordeling:
Protein: 21 %
Fedt: 13 %
Kulhydrat: 66 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 190/45
Protein: 2 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 2 tsk. Becel let, flydende margarine
- 2 løg
- 10 tomater
- ½ broccolistok
- 6 kugler frossen spinat
- Lidt basilikum
- Lidt persille
- 1 I grønsagsbouillon
- 1 spsk. majsstivelse udrørt i lidt vand
- 1 dåse borlotti bønner (eller hvide bønner)
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- ½ ciabattaflute
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk. revet ost
Sådan tilberedes grøn tomatsuppe med ostebrød:
- Varm margarinen i en stor gryde.
- Hak løg, og svits dem i margarinen.
- Skær tomater og broccolistok i mindre stykker, og tilsæt sammen med spinat og krydderurter.
- Hæld bouillonen ved, og lad suppen koge i ca. 10 min.
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Blend suppen, kog op og jævn.
- Smag til med salt og peber.
- Skær brødet i skiver, og pres hvidløg ud over hver skive. Drys med revet ost, og sæt brødene i ovnen, til osten smelter.
- Servér suppen med bønner og brødene.
Dommen: