Hvis man savner lidt kød til suppen, kan man lægge ½ skive lufttørret skinke under osten på brødene, inden de sættes i ovnen. Suppen kan også sagtens serveres med en klat fromage frais og evt. lidt revet ost.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1131/269
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt:
     13 %
    Kulhydrat: 66 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     190/45
    Protein: 2 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 2 tsk. Becel let, flydende margarine
  • 2 løg
  • 10 tomater
  • ½ broccolistok
  • 6 kugler frossen spinat
  • Lidt basilikum
  • Lidt persille
  • 1 I grønsagsbouillon
  • 1 spsk. majsstivelse udrørt i lidt vand
  • 1 dåse borlotti bønner (eller hvide bønner)
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • ½ ciabattaflute
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk. revet ost

Sådan tilberedes grøn tomatsuppe med ostebrød:

  1. Varm margarinen i en stor gryde.
  2. Hak løg, og svits dem i margarinen.
  3. Skær tomater og broccolistok i mindre stykker, og tilsæt sammen med spinat og krydderurter.
  4. Hæld bouillonen ved, og lad suppen koge i ca. 10 min.
  5. Tænd ovnen på 250 grader.
  6. Blend suppen, kog op og jævn.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Skær brødet i skiver, og pres hvidløg ud over hver skive. Drys med revet ost, og sæt brødene i ovnen, til osten smelter.
  9. Servér suppen med bønner og brødene.

Sådan genopvarmes spinat.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 1 point ud af 5 Bvadr!!! Det er da ikke spiseligt
Nicklas: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises