Denne luksus fiskesuppe er smagfuld, cremet og intet mindre end luksus. Elisabeth kan ikke lide fisk – ikke ret mange slags i hvert fald – og helt sikkert ikke som suppe, men denne gled sgu ned. Den er nem at gå til og hurtigt lavet. Velbekomme!

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 200 g mørksejfilet uden skind
  • 200 g laksefilet uden skind
  • 2½ dl fløde, 4 %
  • 7½ dl fiskefond – gerne hjemmelavet
  • 2 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 bdt. dild
  • 10 g stegemargarine
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

Sådan tilberedes luksus fiskesuppe

  1. Start med at skylle, skrælle og snitte grøntsagerne i meget fine stave.
  2. Hæld fiskefonden i en gryde, og bring den i kog.
  3. Tilsæt fløde, og lad suppen simre i 3-5 minutter.
  4. Tilsæt de snittede grøntsager, og lad dem koge med i ca. 1 minut.
  5.  Skær fiskestykkerne i passende stykker (se billedet), og læg dem i suppen.
  6. Kog suppen op igen, og lad den simre i ca. 1 minut.
  7. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber samt hakket dild.
  8. Hvis du ønsker en kraftigere smag på suppen, kan du supplere med lidt hønsebouillon.
  9. Pisk margarinen i suppen lidt ad gangen, til suppen er jævn, blank og fyldig
  10. Servér den varme fiskesuppe sammen med lunet naanbrød – enten i ovnen eller brødristeren. 

Du kan også bruges pitabrød eller noget andet, som du synes passer eller måske lige har i brødkassen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2366/563
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    414/99
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 11 g

Andre opskrifter med gulerod

Pasta med hverdagskødsovs

Pasta med hverdagskødsovs

Gulerodssalat

Gulerodssalat

Bønnegryde med tyrkiske börek

Bønnegryde med tyrkiske börek

Gulerodssuppe med ingefær og chili

Gulerodssuppe med ingefær og chili

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Luksus fiskesuppe
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)