En meget anderledes æggekage, paté, gratin eller hvad det nu er, men særdeles velsmagende. Vælg en krydret oksepølse, det giver en god effekt.

Personer

Minutter

Grunden til, at jeg er i tvivl om, hvor vidt denne ret er en æggekage, paté eller en gratin, er fordi den er så luftig og svampet og massiv på samme tid. Måske er det i virkeligheden en omelet af en helt speciel karakter. Egentlig er det vel ligegyldigt, hvad vi kalder den. Den smager dejligt.

Ingredienser

  • 160 g  ris – gerne vilde/brune – se mere i vores store risguide
  • 3 gulerødder
  • 200-250 g pastinak/selleri
  • 2 porrer
  • 100 g krydret oksespegepølse
  • 6 æg
  • 1¼ dl minimælk
  • 1½ tsk. herbes de provence
  • 1 tsk. Becel let, flydende margarine
  • 2 dl A38
  • 1 dl tomatketchup
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 240 g rugbrød

Sådan tilberedes æggekage med ris og oksespegepølse

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Skræl gulerødder og pastinak/selleri, og skær dem i små tern.
  3. Skær top og bund af porrerne, og fjern det yderste lag blade, og skær porrerne i tynde ringe.
  4. Sæt 1 liter vand over at koge i elkedlen.
  5. Kom grøntsagerne i en skål, hæld det kogende vand over, og lad dem trække i ca. 3 minutter.
  6. Tænd ovnen på 175° C.
  7. Skær oksespegepølsen i tynde skiver/strimler.
  8. Hæld vandet fra grøntsagerne.
  9. Pisk æg, mælk, ris, herbes de provence, salt og peber sammen, og vend grøntsager og pølsestrimler i.
  10. Kom blandingen i en bradepande penslet med margarinen.
  11. Bag æggekagen i ca. 25 minutter.
  12. Vend A38 sammen med tomatketchup og salt.
  13. Smag til.
  14. Servér æggekagen i bradepanden med ketchupdressing og rugbrød til.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2634/627
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     535/128
    Protein: 6 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 15 g

Andre opskrifter med spegepølse eller lignende

Snackpizza
Kartoffelsuppe med spidskål og chorizo
Filet royal med chorizotomatsauce og brunede kartofler
Suppe med hvide bønner, røde linser og pølse

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Æggekage med ris og oksespegepølse
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)