Her får du opskriften på en god, fyldig bønnegryde med agurcamole – en blanding at tzatziki (agurker) og guacamole (avocado). Der er en masse gode, sunde sager i retten, og den smager skønt.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 250 g iblødsatte bønner, f.eks. butterbeans
  • 1 agurk
  • 1 avocado
  • 100 g skyr 0,2 %
  • 2 tsk. citronsaft
  • 25 g smør
  • 1 1⁄2 tsk. god karry
  • 3 små fed hvidløg
  • 3 dl vand
  • 1 spsk. hvedemel udrørt i lidt vand
  • 300 g grønne asparges
  • 50 g saltmandler

Tilbehør

Sådan tilberedes fyldig bønnegryde med agurcamole

  1. Sæt bønnerne i blød i minimum 12 timer i rigeligt vand.
  2. Kog bønnerne, til de har den rette konsistens (30-40 minutter).
  3. Riv agurken groft, og drys med ½ tsk. groft salt.
  4. Skyl saltet af efter ca. 5 minutter, og pres agurken fri for væde.
  5. Skær avocadoen over på langs, og grav kødet ud med en ske.
  6. Blend avocadokød med skyr, citronsaft og lidt friskkværnet peber.
  7. Vend agurk i og stil agurcamolen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter.
  8. Smag til.
  9. Skær aspargeserne i korte stykker.
  10. Hak saltmandlerne groft.
  11. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  12. Tilsæt karry, og lad det bruse af.
  13. Svits knust hvidløg og de kogte bønner i ca. 1 minut.
  14. Tilsæt vand og lidt groft salt, og kog bønnerne ved jævn varme og under låg i ca. 2 minutter.
  15. Tag gryden af varmen og rør mel udrørt i vand i.
  16. Tilsæt asparges, og kog bønnesaucen ved jævn varme og uden forsigtig omrøring i ca. 2 minutter.
  17. Smag til.
  18. Drys med saltmandler, og servér fyldig bønnegryde med brød.

Før du går i gang

Husk at sætte bønnerne i blød mindst 12 timer før.

I stedet for at sætte bønner i blød og koge dem, kan du bruge 2 dåser bønner i stedet (a 400 g)

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2273/541
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    538/129
    Protein: 6 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 15 g

Andre opskrifter med skyr

Varmrøget laks på groft brød med rygeostcreme

Varmrøget laks på groft brød med rygeostcreme

Nachos og guacamole til mexicansk gryde

Nachos og guacamole til mexicansk gryde

Nem salat

Nem salat

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Fyldig bønnegryde med agurcamole
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)