Det er måske lidt overdrevet at kalde det for en revolution, men har du besluttet dig for, at du vil til at have en sund og spændende madpakke med på arbejde eller i skole eller vil give børnene en sundere og mere indbydende madpakke med i skole, så sug til dig af ideer her.
Her er masser af spændende alternativer til de 3 flade med leverpostej, ost og pølse.
Det er igen blevet tid til madpakker. I skolen og på arbejdet. “Jeg køber altid bare en burger eller sandwich. At lave madpakke er alt for besværligt, og maden bliver ulækker af at stå fra aftenen før eller bare fra om morgenen!”
Lyder det bekendt? Nej, altså, kom nu op af sofaen. Så er det heller ikke værre. Du kan lave madpakker om aftenen efter aftensmaden, eller du kan lave den om morgenen, inden I skal ud ad døren. Det er lidt en smagssag, hvad der passer dig bedst. Men tag endelig gerne børnene med i madpakkeproduktionen. Er de store nok til at smøre selv, så kan I jo lave en ordning, hvor I skiftes. Det er altid spændende at åbne en madpakke, som man ikke selv har lavet og derfor ikke ved, hvad der er i.
Kantineordning
“Det er nemmere med kantinens mad, den er måske ikke så sund, men jeg betaler jo alligevel til den”. På mange arbejdspladser er der kantineordning, hvor der enten er kantinepersonale, der laver maden, eller hvor man får maden udefra. Det er ikke altid lige sundt – eller fedtfattigt – men hvis du betaler til den, tænker du måske, at det er spild af penge og tage sin egen madpakke med. Men faktisk er det sådan, at selvom kantineordning bliver trukket over din løn, kan du framelde dig. Og det kan godt være ALLE DE ANDRE er med i ordningen, men det er måske fordi, de også tror, at det er en tvungen ordning.
Jeg har selv engang arbejdet et sted med katineordning, og der var bestemt ikke noget galt med maden, men jeg syntes, det var for dyrt i forhold til, at jeg hører blandt de småtspisende, og jeg syntes, det var ærgerligt, at mine egne leftovers fra aftensmaden tit gik til spilde. Så jeg meldte mig ud. Det endte faktisk med, at mange af mine kollegaer var spændte på at se, hvad jeg havde med i madpakken og spurgte, om jeg ikke kunne lave en madordning, de kunne være med i. 😀
En anderledes madpakke
En madpakke behøver ikke være kedelig. Har du adgang til mikrobølgeovn på dit arbejde, er det helt perfekt. Rigtig mange ting kan hurtig varmes i den. Et køleskab på arbejdspladsen/i skolen ville være ideelt, men ellers kan man anskaffe sig en madkasse med køleelement i.
Husk, at supper sagtens kan holde sig varme i en god termoflaske.
At lave madpakke har også den fordel, at mange madrester kan blive brugt, så du undgår madspild.
Lav evt. en aftale/et væddemål med en kollega, om hvem der er mest kreativ, hvem der holder ved længst. Udveksl gerne ideer. Og kom så i gang 😉
Evnen til at gide er at skubbe til side, om man gider gide!
Så kom nu i gang.
Pizzaboller med kylling
Dejlige til madpakken. De kan dog også sagtens spises som aftensmad. 2 stk. til hver serveret med salat.
Filoruller
Rimeligt nemme at lave og fyldet kan varieres i det uendelige. Vi har denne gang valgt flæskefars og tørrede abrikoser.
Kikærtesalat med feta
Lækker og frisk salat til madpakken eller som tilbehør til næsten hvad som helst.
Pirogger med røget laks
Andet steds her på sitet er der en opskrift på pirogger med fars og porre, Hvor gør vi opmærksom på, at de kan fyldes med meget andet lækkert fyld. Her er de med røget laks.
Tyrkisk pide med kyllingekebab
Lækker pide – aka tyrkisk pizza – lige til at tage med i madkurven på en varm sommerdag.
Madpandekager med fyld
Om man laver pandekagerne selv eller køber færdiglavede er valgfrit, men vælg nogle, der ikke er for fede. Det står dig frit for, hvad du vil fylde dem med. Vi giver dig her et eksempel med oksefars tilsat forskellige smagfulde ingredienser.
Pitabrød
Børne- og ungemad, så det er en lyst, men også lækkert for os voksne. Endvidere er pitabrød også godt til madpakken. Fyldet kan man jo selv variere, og det ændrer jo selvfølgelig også på næringsindholdet.
Rissalat
Rissalaten smager også fantastisk, hvis salatternene udskiftes med tofu. Salaten er velegnet som tilbehør eller som en selvstændig frokost eller forret.
Pizzasnegle
Lækre pizzasnegle til madpakken. De er nemme at have med at gøre. Nemme at lave og nemme at spise. Tag en snegl ud af fryseren om morgenen, så er den optøet og klar til frokost.
Pølsehorn
De kan nydes såvel kolde som varme eller lune. Tag dem ud af fryseren om morgenen, og læg dem i madpakken, og de er tøet til frokost.
Indbagt kylling
En rest lyst, stegt kød – kylling, fisk, skinke eller lignende – lidt fromage frais og lidt ost, så har du en lækker “crossaint”. Også god til frokostbordet.
Sfeeha – libanesiske brødbøffer
De ser lidt anderledes ud, men er stort set “bare” minipizzaer. Der bliver ca. 40 brødbøffer, så der bliver også lidt til fryseren eller madpakken. Næringsindholdet er udreget efter 5 stk. pr. person.
Madpakke-brød
En lille variation til pølsehorn/-brødene. Her kan man virkelig selv variere. Som man altid siger: Kun fantasien sætter grænser.