En rest lyst, stegt kød – kylling, fisk, skinke eller lignende – lidt fromage frais og lidt ost, så har man en lækker “crossaint”. Også god til frokostbordet.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1368/326
  • Energifordeling:
    Protein: 36 %
    Fedt:
     24 %
    Kulhydrat: 40 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    392/93
    Protein: 8 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 2 stegte kyllingebrystfileter i tern – ca. 250 g
  • 1 pakke filodej – 120 g
  • ½ kugle mozzarella
  • 4 spsk. fromage frais
  • 1 æggehvide
  • 2-4 tsk. estragon – frisk estragon kan også bruges, eller basilikum
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 broccoli
  • 4 tomater
  • 2 løg
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. olie

Sådan tilberedes indbagt kylling:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Fold hvert stykke filodej sammen to gange – der skal blive 4 stykker på ca. 15 x 15 cm.
  3. Fordel kylling, mozzarellastykker, fromage frais, estragon, salt og peber på den ene halvdel af hvert dejstykke.
  4. Pensl kanterne med æggehvide, fold sammen, og tryk kanterne godt sammen.
  5. Pensl overfladen med æggehvide.
  6. Bag pakkerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er brune.
  7. Del broccolien i buketter, og blancher dem i letsaltet vand.
  8. Skær tomaterne i både, og løgene i tern.
  9. Vend det hele med olie og citronsaft.
  10. Servér broccoliblandingen til den indbagte kylling.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!