Jeg synes faktisk, at den rødkål, vi køber i butikkerne i dag, smager udmærket, når jeg tænker på, hvor tit vi spiser rødkål – eller rettere hvor tit vi ikke gør – men hjemmelavet rødkål giver en duft af den anden verden. Glasset blev skyllet med Atamon, inden rødkålen kom i, så holder den sig god lidt længere.
Glas
Minutter
Det er egentlig lidt synd, at vi ikke bruger den røde kål lidt mere. For den smager dejligt frisk, og den kan bruges til mange ting. Stort set alt hvad du bruger hvidkål til, kan du også bruge den røde kål til. F.eks. kan du lave rødkålssalat, men du kan også lavet stuvet rødkål helt på samme måde, som du laver stuvet hvidkål eller stuvet spidskål. Rødkål hører sig så sandelig ikke kun julen til, selvom den smager godt til flæske- eller andestegen.
Så god fornøjelse og velbekomme!
Ingredienser
- 600 g rødkål
- 1 æble
- 1 1/4 dl appelsinsaft
- 1/4 dl ribssaft
- 1 vaniljestang
- Evt. sukker
Sådan tilberedes den lækre rødkål
- Skyl og snit rødkålen.
- Skyl æblet, og skær det i tern.
- Kog rødkålen og æblet med appelsinsaften, vaniljestang og ribssaften i ca. 1 time.
- Smag evt. rødkålen til med sukker.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 1 glas
- Tilberedning: 1 time og 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- I alt:
KJ/Kcal: 1583/377 - Energifordeling:
Protein: 12 %
Fedt: 4 %
Kulhydrat: 84 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 187/45
Protein: 1 g
Fedt: < 1 g
Kulhydrat: 9 g
Trackbacks/Pingbacks