Medister i ovn er en nem og hurtig ret … og velsmagende. Faktisk en rigtig god måde at tilberede medister på, da det jo ellers er en forholdsvis fed spise.

Personer

Minutter

Og det er ikke nødvendigt at tilføre mere fedtstof til din medisterpølse, når du tilbereder den i ovnen. At tilberede din medister i ovn er bare én måde at reducere fedtet på. Du kan også lave din egen medister – altså sådan helt fra bunden af – så er du selv herre over, hvor meget fedt der skal i. Men der skal altså fedt i, for ellers bliver medisterpølsen tør og smuldrende og ikke nogen fornøjelig oplevelse at spise.

Eller du kan bruge kyllingemedister. Den er heldigvis blevet mere almindelig de sidste par år, hvor du førhen skulle være heldig for at støde på en sådan fætter i dagligvarebutikkernes kølediske.

Ingredienser

  • 2 løg
  • 3 æbler
  • 1 spsk. olie
  • 2 tsk. tørret timian
  • 5oo g medister
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 10 skiver sandwichrugbrød
  • 5 tsk. dijonsennep (eller anden sennep)
  • 650-700 g gulerødder´
  • Saften fra 1 appelsin
  • 400 g ærter

I stedet for råkostsalaten her kan du servere en majssalat til.

Sådan tilberedes medister i ovn med gulerodssalat

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Pil løgene, og skær både dem og æbler i tynde både.
  3. Smør et fad med lidt olie. Kom løg og æbler i fadet, og drys med timian, salt og peber. Læg pølsen oven på, og prik den med en kødnål. Pensl med resten af olien.
  4. Stil det hele i ovnen i ca. 30 minutter, til pølsen er gennemstegt, og har en fin gylden farve.
  5. Skræl gulerødderne og riv/blend dem. Pres appelsinen, og hæld saften over gulerødderne.
  6. Servér medisterpølsen med gulerodssalat, rugbrød, ærter og sennep.

Rester af medisterpølse kan spises dagen efter. Enten ved at varme den eller spise den kold på et stykke brød. Du kan også skære den i skiver og bruge den i biksemad eller forloren skildpadde.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2113/503
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     454/108
    Protein: 5 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 14 g

Andre opskrifter med medisterpølse

Sennepspaneret medister med honningbagte rodfrugter
Medisterpølser med kartoffelbåde og grønt
Hjemmelavet kyllingemedister med karrypickles
Broccolisalat og ovnstegt medister

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Medister i ovn
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)