Kogt hamburgerryg med grønlangkål er en dejlig, dansk ret. Og grønkål er jo dejligt nærende. Har du lyst til flere grøntsager, kan du jo servere nogle små karotter til eller gulerødder.
Personer
Minutter
Kogt hamburgerryg med grønlangkål serveres ofte op mod jul med til. Men hvorfor kun servere den lækre ret til jul. Den smager godt hele året.
Ingredienser
- 1 hamburgerryg (600 g)
- 500 g frossen grønkål
- 4 spsk. mel
- 10 g Becel let, flydende margarine
- 4 dl minimælk
- Sukker
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 900 g kartofler
- Sennep
Sådan tilberedes kogt hamburgerryg med grønlangkål
- Kog hamburgerryggen i ca. 25 minutter, lad den herefter hvile i 20 minutter i vandet.
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Pisk mel og mælk sammen i en gryde.
- Bring stuvningen i kog under konstant piskning.
- Tilsæt margarinen, og rør den ud i stuvningen.
- Smag til med salt, peber og sukker.
- Tilsæt kålen, og lad den tø langsomt op i stuvningen.
- Smag evt. til igen.
- Skær hamburgerryggen i tykke skiver.
- Servér kogt hamburgerryg med kartofler, grønlangkål og sennep til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2272/541 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 43 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 405/96
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Informationer
Opskriftens navn
Forfatter 



Based on 1 Review(s)
Kogt hamburgerryg med grønlangkål
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse