Kogt hamburgerryg er en dejlig, dansk ret. Og grønkål er jo dejligt nærende. Har man lyst til flere grøntsager, kan man jo servere nogle små karotter til eller gulerødder.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2272/541
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 43 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 405/96
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 1 hamburgerryg (600 g)
  • 500 g frossen grønkål
  • 4 spsk. mel
  • 10 g Becel let, flydende margarine
  • 4 dl minimælk
  • Sukker
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 900 g kartofler
  • Sennep

Sådan tilberedes kogt hamburgerryg med grønlangkål:

  1. Kog hamburgerryggen i ca. 25 minutter, lad den herefter hvile i 20 minutter i vandet.
  2. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  3. Pisk mel og mælk sammen i en gryde.
  4. Bring stuvningen i kog under konstant piskning.
  5. Tilsæt margarinen, og rør den ud i stuvningen.
  6. Smag til med salt, peber og sukker.
  7. Tilsæt kålen, og lad den tø langsomt op i stuvningen.
  8. Smag evt. til igen.
  9. Skær hamburgerryggen i tykke skiver.
  10. Servér kogt hamburgerryg med kartofler, grønlangkål og sennep til.

Kogt hamburgerryg med grønlangkål serveres ofte op mod jul med  til. Men hvorfor kun servere den lækre ret til jul. Den smager godt hele året.

Sådan genopvarmes grønkål.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!