Tænder løber i vand bare ved at skulle skrive opskriften, kigge på billederne og mindes smagen. Slurp. Om man bruger vilde ris, jasmin ris eller parboiled er et spørgsmål om smag og behag.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2169/516
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt:
     21 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     638/152
    Protein: 10 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 20 g

Ingredienser:

  • 3 spsk. persille
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 rød chilipeber
  • 6 cherrytomater
  • Saften fra 1 appelsin
  • 1 spsk. olie
  • 3½ spsk. Becel let, flydende margarine
  • 250 g grønne asparges
  • 600 g torskefilet
  • ½ limefrugt
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 300 g ris

Sådan tilberedes torskefilet med sauterede asparges:

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Tænd ovnen på 200° C.
  3. Hak løg og det ene fed hvidløg.
  4. Rens peberfrugten, og hak både peberfrugt og chili fint.
  5. Sauter det hele i 2 spsk. margarine og 1 spsk. olie til grøntsagerne er bløde.
  6. Skær cherrytomaterne i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med appelsinsaft og salt og peber, og kog det op.
  7. Fordel fisken i et lavt ovnfast fad, pres limesaft fra den halve lime over, og krydr med persille, salt og peber.
  8. Fordel løg/tomat-blandingen over fisken, og bag den i ovnen i ca. 10 minutter til fisken er gennembagt.
  9. Fjern den træede ende af aspargesene ved at brække dem af, snit aspargesene i 3 cm lange stykker, og hak det sidste fed hvidløg fint.
  10. Smelt 1½ spsk. margarine i en gryde, tilsæt asparges og hvidløg, og krydr med salt og peber. Læg låg på og lad aspargesene simre ved middelsvag varme i 3-5 minutter (alt efter tykkelse), til de er møre – men stadig har bid.
  11. Servér fisken sammen med asparges og ris.

Sådan genopvarmes persille.

Dommen:

Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!