Gulerodssuppen her kunne næsten lyde som en ret med julens rester – appelsin og kanel i hvert fald. Men selvfølgelig kan du lave den hele året. Og er du så færdig, den er lækker!

Personer

Minutter

Vi spiste op – helt op, så det bliver godt vejr i morgen. Uden opdragelse havde gemalen garanteret slikket gryden også. Tak til svigermor :). Hvis du ikke har risboller på lager eller tid til at at lave dem, så servér med pitabrød – hjemmelavede eller købte… fuldkorns- naturligvis 😉 eller grydebrød.

Ingredienser

  • 600 g gulerødder
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 kanelstang
  • 8 dl vand
  • 2 spsk. bouillonpulver – eller 1 bouillonterning
  • ½ tsk. chiliflager
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft (ca. 3 appelsiner)
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 spsk. græsk yoghurt
  • Lidt hakket rucolasalat – eller bredbladet persille
  • risboller

Sådan tilberedes gulerodssuppe med appelsin, chili og kanel:

  1. Skræl gulerødderne, og pil løget.
  2. Skær gulerødder og løg i grove stykker.
  3. Svits dem i olie med kanelstang et par minutter.
  4. Tilsæt vand, bouillonpulver/-terning, chiliflager, lidt salt og peber.
  5. Lad suppen simre ca. 45 minutter under låg, til gulerødderne er helt møre.
  6. Tag kanelstangen op, og blend suppen.
  7. Tilsæt appelsinsaft, og smag til.
  8. Varm evt. bollerne i ovnen eller på en brødrister.
  9. Hak rucolasalat/bredbladet persille.
  10.  Servér den varme gulerodssuppe med en skefuld græsk yoghurt, rucola-/persilledrys og brød.
Gulerodssuppe du med garanti vil lave igen og igen.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 55 minutter –hvis du ikke skal bage brød
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1478/352
  • Energifordeling:
    Protein: 10 %
    Fedt: 18 %
    Kulhydrat: 72 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    268/64
    Protein: 2 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 11 g

Andre opskrifter med gulerødder

Brændende kærlighed og bagte gulerødder

Brændende kærlighed og bagte gulerødder

Stegte gulerødder

Stegte gulerødder

Medister i ovn med gulerodssalat

Medister i ovn med gulerodssalat

Kulmule i italiensk inspireret sauce

Kulmule i italiensk inspireret sauce

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Gulerodssuppe med appelsin, chili og kanel
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)