Tilbered rødkålssalaten dagen før. Den skal trække i mindst et døgns tid. Salaten kan naturligvis serveres til mange andre retter end disse lækre, lækre, lækre julefrikadeller. Salaten kan i øvrigt holde sig i  en uge i køleskab.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja – frikadellerne
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2867/683
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat:
     47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     406/97
    Protein: 5 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 500 g rødkål
  • 1 1/4 dl hvid balsamicoeddike
  • 3 spsk. rørsukker
  • 1-2 æbler – afhængig af størrelse
  • 25 g valnøddekerner
  • 500 g flæskefars
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 3½ dl minimælk
  • 4 spsk. mel
  • 2 spsk. havregryn
  • 2 spsk. rasp
  • ½ tsk. muskatnød
  • ½ tsk. stødt nelliker
  • ½ tsk. allehånde
  • ½ stk. kardemomme
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. syltet appelsinskal/1 ½ tsk. revet appelsinskal
  • 30 g stegemargarine
  • 1 spsk. fedtstof (evt. fra stegepanden)
  • 2 dl kartoffelvand
  • 2 spsk. majsstivelse
  • Lidt kulør
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes rødkålssalaten og de lækre julefrikadeller:

  1. Skær rødkålen i både – ikke stokken – og snit den meget fint – gerne på et rivejern.
  2. Vend kålen med 1 tsk. salt, og lad den trække ½ time.
  3. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i små stykker.
  4. Giv eddike og sukker et opkog, og tilsæt æblestykkerne.
  5. Lad det få et hurtigt opkog, og hæld det derefter over i en stor skål.
  6. Vend kålen i lidt ad gangen, og tilsæt til sidst grofthakkede valnødder, og vend.
  7. Krydr med peber.
  8. Dæk skålen med film, og stil salaten koldt mindst 1 døgn og gerne længere.
  9. Skrub/skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  10. Rør farsen til dine julefrikadeller sej med 1½ tsk. salt.
  11. Pisk 1½ dl mælk, mel, havregryn, rasp og æg sammen og rør det i det hakkede kød lidt efter lidt.
  12. Pil løget, og hak det fint sammen med syltet appelsinskal.
  13. Rør løg, appelsinskal og krydderier i farsen, og lad den hvile tildækket 15 minutter i køleskab.
  14. Form farsen til julefrikadeller, og brun dem i stegemargarine et par minutter på hver side.
  15. Steg dine julefrikadeller yderligere 3-4 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
  16. Kog de sidste 2 dl mælk, kartoffelvand og fedtstof op.
  17. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
  18. Farv med kulør, og smag til med salt og peber.

Velbekomme!

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!