Leverpostej Leverpostej

Jeg husker duften af lun leverpostej, som mor havde lavet af den gris, som de havde stået og parteret i flere timer. Og far havde jagtet os med halen, mens vi hylende for rundt – det hele var naturligvis for sjov. Men her får du opskriften på leverpostej.

Gram

Minutter

Næringsværdien er regnet ud fra, at man spiser 8 g leverpostej på ½ skive brød – det er et tyndt lag. Normalt regner man med 8 g for et tyndt lag, 15 g for et almindeligt lag leverpostej og 30 g for et tykt lagt.

Ingredienser

  • 900 g svinelever
  • 500 g mager kalvefars
  • 600 g kogte kartofler
  • 4 løg
  • 100 g hvedemel
  • 6 tsk. salt
  • 8 dl minimælk
  • 4 æggehvider
  • 1 tsk. peber
  • ½ tsk. allehånde
  • ½ tsk. stødte nelliker

Tilbehør

  • ½ skive rugbrød pr. person

Sådan tilberedes leverpostej

  1. Tænd ovnen på 175° C.
  2. Hak leveren.
  3. Pil og hak løg meget fint.
  4. Mos kartoflerne.
  5. Bland alle ingredienser, og rør grundigt.
  6. Hæld blandingen i folieforme.
  7. Hæld lidt vand i en bradepande, og sæt formene i bradepanden.
  8. Bag postejerne i vandbad i ca. 1½ time.

Opbevaring

Leverpostejen her kan holde sig i køleskabet en uges tid mindst og 4-6 måneder i fryseren – den kan selvfølgelig godt holde sig længere – mad bliver jo ikke dårligt i fryseren som sådan – men det går ud over smagen. Se flere gode råd om frysning.

  • Kategori: Frokost
  • Mængde: 2.600 g
  • Tilberedning: 1 time og 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    281/67
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 9 %
    Kulhydrat: 77 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    850/202
    Protein: 7 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 39 g

Andre opskrifter med kogte kartofler

Finker

Finker

Mørbradskiver med oliventapanade og brasekartofler

Mørbradskiver med oliventapanade og brasekartofler

Kartoffelomelet

Kartoffelomelet

Vegetarpizza

Vegetarpizza

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Leverpostej
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)