Det smager fint, men det er ikke en ret “madmor” vil savne. Til gengæld synes sønnike, at alt kan reddes med ketchup. Vi har prøvet med jordskokker også. Den er knap så “køn”, men den smager faktisk bedre.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1881/448
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt:
     23 %
    Kulhydrat: 63 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     347/83
    Protein: 3 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 800 g kogte kartofler
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 5 æg
  • 2 dl vand
  • 4 tomater
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 200 g ciabattabrød
  • Evt. purløg
  • Evt. tomatketchup

Sådan tilberedes kartoffelomelet:

  1. Skær kartoflerne i tern, og steg dem i margarinen på en pande ca. 2-3 min.
  2. Pisk æg, vand, salt og peber sammen i en skål.
  3. Hæld æggeblandingen over kartoflerne. Skru ned for varmen, mens omeletten stivner.
  4. Skær tomaterne i skiver, og læg dem oven på æggekagen.
  5. Servér med ciabattabrød og evt. purløg og ketchup.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!