Der dufter lidt af jul og hjemmebagte kanelsnegle i køkkenet efter tilberedningen af denne lækre paprikagryde, men den kan sagtens spises hele året rundt.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 90 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2467/587
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 21 %
    Kulhydrat:
     50 %
    Alkohol: 3 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     608/145
    Protein: 9 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 18 g

Ingredienser:

  • 2 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 1 spsk. paprika
  • 2 stykker hel kanel
  • 750 g oksekød, mellemskært
  • 2-3 rødløg – afhængig af størrelse
  • 2 dl rødvin
  • 4 dl +  2 spsk. vand
  • 2 oksebouillon-terninger
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 dåse afdryppede hvide bønner
  • 1 spsk majsstivelse
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 250 g græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 1 trekornsflute (ca. 240 g)

Sådan tilberedes paprikagryde med kanel og hvide bønner:

  1. Afpuds kødet, og skær det i tern.
  2. Pil rødløgene, og skær dem i både.
  3. Lad margarinen blive varm i en sauterpande eller støbejernsgryde, men uden at det bruner.
  4. Svits paprika og kanel i ca. 20 sekunder.
  5. Tilsæt kød og løg, og svits i yderligere ca. 3 minutter.
  6. Tilsæt rødvin, 4 dl vand og bouillonteringer, og krydr med salt og peber, og lad retten koge ved svag varme og under låg i 1 time, til kødet er mørt.
  7. Skyl peberfrugterne, og skær dem i mindre stykker.
  8. Lad bønnerne afdryppe i en sigte.
  9. Tilsæt peberfrugt og bønner til retten, og lad den koge, stadig ved svag varme og under låg i ca. 20 minutter.
  10. Rør majsstivelse og 2 spsk. vand sammen til en jævning, og rør det i retten.
  11. Lad retten koge i ca. 2 minutter, og smag til.
  12. Servér den varme paprikagryde med græsk yoghurt og brød – evt. lunet i ovnen eller på brødristeren.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!