Helstegt mørbrad med fyld smager lækkert og kan varieres i det uendelige. Vi lod husets unge kokke-/tjenerstuderende bestemme fyldet i den ene mørbrad, og valget faldt på hele fed hvidløg.

Personer

Minutter

Du kan også servere helstegt mørbrad med fyld med en lys sovs og råstegte kartofler.

Ingredienser

  • 2 svinemørbrad
  • 1 bundt persille
  • 8-10 fed hvidløg
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 spsk. olie
  • 3 kartofler
  • 1 løg
  • 2½ dl kartoffelvand
  • 2½ dl stegesky fra mørbradene
  • Kulør
  • ½ bouillonterning
  • 1 tsk. balsamicoeddike
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 1 kg kartofler
  • 400 g karotter
  • 300 g ærter

Sådan tilberedes helstegt mørbrad med fyld

  1. Skræl kartoflerne (inkl. de 3 kartofler), og pil løget, og kog begge dele i letsaltet vand, til kartoflerne er møre,.
  2. Puds mørbradene fri for sener og fedt, og skær et snit trekvart igennem på langs.
  3. Skyl og hak persillen, og pil hvidløgene.
  4. Fyld den ene mørbrad med persille, og drys med salt, og fyld den anden med hele fed hvidløg, og drys med oregano.
  5. Bind med bomuldsgarn, eller fæst med kødnåle.
  6. Brun mørbradene i olien. Hæld vand ved, så det næsten dækker, og lad dem stege færdig i ca. 20 minutter til ½ time. Vend dem evt. undervejs.
  7. Kog karotter og ærter møre i letsaltet vand.
  8. Blend de 3 kartofler og løget med ¼ l kartoffelvand og ¼ l vand fra kødet.
  9. Tilsæt bouillonterning og kulør.
  10. Smag til med balsamicoeddike, salt og peber.
  11. Skær mørbradene i lidt tykke skiver.
  12. Anret, og servér.
Velbekomme!
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2172/517
  • Energifordeling:
    Protein: 34 %
    Fedt: 22 %
    Kulhydrat: 44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    345/82
    Protein: 7 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med mørbrad

Mørbradgryde

Mørbradgryde

Vitello-tonnato med svinemoerbrad og focaccia

Vitello-tonnato med svinemoerbrad og focaccia

Mørbradbøf med honningbagte løg

Mørbradbøf med honningbagte løg

Dybstegt mørbrad

Dybstegt mørbrad

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Helstegt mørbrad med fyld
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)