Helstegt mørbrad med fyld smager lækkert og kan varieres i det uendelige. Vi lod husets unge kokke-/tjenerstuderende bestemme fyldet i den ene mørbrad, og valget faldt på hele fed hvidløg.
Personer
Minutter
Du kan også servere helstegt mørbrad med fyld med en lys sovs og råstegte kartofler.
Ingredienser
- 2 svinemørbrad
- 1 bundt persille
- 8-10 fed hvidløg
- 2 tsk. tørret oregano
- 1 spsk. olie
- 3 kartofler
- 1 løg
- 2½ dl kartoffelvand
- 2½ dl stegesky fra mørbradene
- Kulør
- ½ bouillonterning
- 1 tsk. balsamicoeddike
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 1 kg kartofler
- 400 g karotter
- 300 g ærter
Sådan tilberedes helstegt mørbrad med fyld
- Skræl kartoflerne (inkl. de 3 kartofler), og pil løget, og kog begge dele i letsaltet vand, til kartoflerne er møre,.
- Puds mørbradene fri for sener og fedt, og skær et snit trekvart igennem på langs.
- Skyl og hak persillen, og pil hvidløgene.
- Fyld den ene mørbrad med persille, og drys med salt, og fyld den anden med hele fed hvidløg, og drys med oregano.
- Bind med bomuldsgarn, eller fæst med kødnåle.
- Brun mørbradene i olien. Hæld vand ved, så det næsten dækker, og lad dem stege færdig i ca. 20 minutter til ½ time. Vend dem evt. undervejs.
- Kog karotter og ærter møre i letsaltet vand.
- Blend de 3 kartofler og løget med ¼ l kartoffelvand og ¼ l vand fra kødet.
- Tilsæt bouillonterning og kulør.
- Smag til med balsamicoeddike, salt og peber.
- Skær mørbradene i lidt tykke skiver.
- Anret, og servér.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2172/517 - Energifordeling:
Protein: 34 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 44 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 345/82
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Helstegt mørbrad med fyld
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on