Det er nok ikke første gang, du laver kylling i karry. Der findes nemlig et utal af måder at gøre det på. Denne er nem, og så smager den altså intet ringere end helt fantastisk.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 2 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2622/624 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 51 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 447/107
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 2 spsk. olivenolie – 1 kan gøre det, så sparer du lidt fedt
- 1 løg
- 400 g kyllingebrystfilet
- 2 fed hvidløg
- ½ rød chili
- ¼ tsk. gurkemeje
- ½ tsk. stødt spidskommen
- ¼ tsk. stødt koriander
- 1 tsk. tomatpuré
- ¼ tsk. garam masala
- 2 spsk. fløde, 4 %
- Salt
Tilbehør:
- 2½ dl jasminris
- Evt. lidt frisk koriander
Sådan tilberedes kylling i karry:
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Skær løget i små tern.
- Hak hvidløgene fint.
- Hak chilien.
- Skær kødet i tern.
- Varm olien op i en lille wok – eller i en sauterpande – og steg løgene i 1 minut.
- Tilsæt kylling, og steg i 5 til 6 minutter.
- Tilsæt hvidløg og chili , rør rundt, og steg indtil alt er gyldenbrunt – ca. 2 til 3 minutter.
- Tilsæt salt, gurkemeje, spidskommen, koriander, mens du rører rundt.
- Tilsæt tomatpuré, garam masala.
- Rør fløde i.
- Når kyllingen er mør, er maden færdig.
- Smag til.
- Servér med ris og frisk koriander.
Dommen:
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
- Kog risene.
- Hak løg.
- Hak hvidløg.
- Hak chili.
- Skær kødet i tern.
- Svits løg.
- Tilsæt kødet.
- Svits kødet.
- Tilsæt chili og hvidløg.
- Svits det hele.
- Tilsæt krydderier.
- Tilsæt tomatpuré.
- Tilsæt fløde.
Retten ser våd ud – er der virkelig kun 2 spsk fløde i?
Det er, hvad der er i. Og så olie og tomatpuré.