Dette er en skøn forårsret. Spinat og rabarbersovs, så bliver det ikke meget mere danske forår. Med undtagelse måske af rabarbergrød til dessert. 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2256/537
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat:
     40 %
    Næringsindhold pr. 100 g:
  • KJ/Kcal: 363/87
    Protein: 7 %
    Fedt:
    3 %
    Kulhydrat: 8 %

Ingredienser:

  • 4 gulerødder
  • 2 pastinakker
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 50 g parmesan
  • 50 g cheddar
  • 250 g rabarber
  • 2 tsk. revet ingefær
  • ¾ dl balsamicoeddike
  • 75 g sukker
  • 4 rødløg
  • 3 forårsløg
  • 150 g frisk spinat
  • 600 g filet royal af torsk
  • 2 tsk. smør
  • 4 fed hvidløg
  • 1 bdt. frisk timian
  • Olie til stegning
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes torsk med spinatkompot, ostefritter og rabarbersovs:

  1. Tænd ovnen på 210° C.
  2. Skræl rodfrugterne, og skær dem i ensartede 1½ x 4 cm stænger.
  3. Blancher dem ½ minut i letsaltet vand, og dryp dem godt af på et klæde.
  4. Læg stængerne i et ildfast fad, vend dem godt i olie, og drys med lidt salt.
  5. Riv osten, og drys den jævnt over.
  6. Ryst stængerne så osten fordeler sig jævnt.
  7. Drys med lidt af den friske timian.
  8. Gratinér stængerne i ovnen i 15-20 minutter til de er fint sprøde og gyldne.
  9. Rens rabarberne, skær dem i skiver, og kom dem i en gryde med ½ dl vand og revet ingefær.
  10. Kog op, og lad det simre i 5 minutter.
  11. Kom eddike, sukker og 4 dl vand i en anden gryde, og kog op.
  12. Pil de 3 af rødløgene, og skær dem i tynde både.
  13. Kom dem i gryden med eddike, og lad det hele simre i 3-4 minutter.
  14. Hæld væden fra, og bland løg og rabarberkompot. Smag til med sukker, salt og peber.
  15. Skær fisken i passende stykker, og krydr med salt og peber.
  16. Steg dem på en godt varm pande i 1 tsk. smør og lidt olivenolie sammen med 4 hele upillede hvidløgsfed og 1 timiankvist.
  17. Steg fileterne primært på den ene side (start med den flotte ensartede side) i ca. 3-4 minutter, til de er pænt gyldne.
  18. Vend dem, og steg dem i kort tid på den anden side.
  19. Ordn det sidste rødløg og forårsløgene, og snit dem i passende stykker.
  20. Steg dem i 1 tsk. smør på en pande i et par minutter.
  21. Tilsæt spinatbladene, og lad dem falde sammen.
  22. Krydr med salt og peber.
  23. Afdryp rodfrugterne på fedtsugende papir.
  24. Servér torsken med spinatkompot, rodfrugter og masser af rabarbersovs.

Stop madspild
Husk at frisk ingefær kan fryses i skiver. Herefter kan du tage en skive eller to op efter behov og rive dem, når du har brug for noget i en ret.

Dommen:

Natascha: 4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!