Dette er en skøn forårsret. Spinat og rabarbersovs, så bliver det ikke meget mere danske forår. Med undtagelse måske af rabarbergrød til dessert.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2256/537 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 40 %
Næringsindhold pr. 100 g: - KJ/Kcal: 363/87
Protein: 7 %
Fedt: 3 %
Kulhydrat: 8 %
Ingredienser:
- 4 gulerødder
- 2 pastinakker
- 1½ spsk. olivenolie
- 50 g parmesan
- 50 g cheddar
- 250 g rabarber
- 2 tsk. revet ingefær
- ¾ dl balsamicoeddike
- 75 g sukker
- 4 rødløg
- 3 forårsløg
- 150 g frisk spinat
- 600 g filet royal af torsk
- 2 tsk. smør
- 4 fed hvidløg
- 1 bdt. frisk timian
- Olie til stegning
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes torsk med spinatkompot, ostefritter og rabarbersovs:
- Tænd ovnen på 210° C.
- Skræl rodfrugterne, og skær dem i ensartede 1½ x 4 cm stænger.
- Blancher dem ½ minut i letsaltet vand, og dryp dem godt af på et klæde.
- Læg stængerne i et ildfast fad, vend dem godt i olie, og drys med lidt salt.
- Riv osten, og drys den jævnt over.
- Ryst stængerne så osten fordeler sig jævnt.
- Drys med lidt af den friske timian.
- Gratinér stængerne i ovnen i 15-20 minutter til de er fint sprøde og gyldne.
- Rens rabarberne, skær dem i skiver, og kom dem i en gryde med ½ dl vand og revet ingefær.
- Kog op, og lad det simre i 5 minutter.
- Kom eddike, sukker og 4 dl vand i en anden gryde, og kog op.
- Pil de 3 af rødløgene, og skær dem i tynde både.
- Kom dem i gryden med eddike, og lad det hele simre i 3-4 minutter.
- Hæld væden fra, og bland løg og rabarberkompot. Smag til med sukker, salt og peber.
- Skær fisken i passende stykker, og krydr med salt og peber.
- Steg dem på en godt varm pande i 1 tsk. smør og lidt olivenolie sammen med 4 hele upillede hvidløgsfed og 1 timiankvist.
- Steg fileterne primært på den ene side (start med den flotte ensartede side) i ca. 3-4 minutter, til de er pænt gyldne.
- Vend dem, og steg dem i kort tid på den anden side.
- Ordn det sidste rødløg og forårsløgene, og snit dem i passende stykker.
- Steg dem i 1 tsk. smør på en pande i et par minutter.
- Tilsæt spinatbladene, og lad dem falde sammen.
- Krydr med salt og peber.
- Afdryp rodfrugterne på fedtsugende papir.
- Servér torsken med spinatkompot, rodfrugter og masser af rabarbersovs.
Husk at frisk ingefær kan fryses i skiver. Herefter kan du tage en skive eller to op efter behov og rive dem, når du har brug for noget i en ret.
Dommen:
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!