En god måde at konservere æbler på, men tørring er ikke kun en konserveringsmetode, det giver dejligt knasende sundt slik – æbleslik også kaldet tørrede æbleringe.

Stk.

Minutter

Tørringen koncentrerer smag, aroma og frugtsukker – det er virkelig mums. Og her gør det ikke noget, at man ikke kan holde fingrene fra det. Nogen vil nok mene, at det er lidt vel dyrt i strøm, men i forhold til hvad tørrede æble-skiver koster i butikkerne, kan det sagtens betale sig.

Ingredienser

  • Ca. 1 kg æbler

Sådan tilberedes tørrede æbleringe – sundt slik

  1. Tænd ovnen på 100° C.
  2. Vask æblerne, og fjern kernehuset.
  3. Skær æblerne i ½ cm tykke skiver. Det er vigtigt, at de ikke bliver for tykke, da de så ikke bliver sprøde, og de skal have længere tid.
  4. Læg skiverne på bageriste, og bag dem i ca. 2 timer, til de er helt tørre – knasende tørre.
  5. Lad æblerne køle hurtigt ned, og læg dem i henkogningsglas, der kan lukke tæt. Så kan de holde uendeligt – hvis altså I kan holde fingrene fra dem.
  6. Så er der sundt slik.

God fornøjelse!

Du kan også bruge andre frugter. Vi har bl.a. eksperimenteret med blommer og pærer, hvilket også gav et godt resultat. Tilberedningstiden kan variere afhængig af frugten.

  • Kategori: Mellemmåltid/slik
  • Antal: 70-80 skiver/ringe
  • Tilberedning: 2½-3 timer
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. stk.:
    KJ/Kcal:
    29/7
  • Energifordeling:
    Protein: 3 %
    Fedt: 5 %
    Kulhydrat: 92 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    244/58
    Protein: < 1 g
    Fedt: < 1 g
    Kulhydrat: 13 g

Andre opskrifter med æbler

Marineret, stegt andebryst med bagte æbler

Marineret, stegt andebryst med bagte æbler

Tandooripaneret rødtunge med æbleraita

Tandooripaneret rødtunge med æbleraita

Stegte æbler i cognaccreme

Stegte æbler i cognaccreme

Grevindesyltetøj

Grevindesyltetøj

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Tørrede æbleringe
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)