Lækker forfriskende dessert, hvor de lune æbler falder godt i hak med den kolde creme. Skrællen på æblerne skal helst ikke være for sej.

  • Kategori: Dessert
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 15 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 834/199
  • Energifordeling:
    Protein: 11 %
    Fedt:
     15 %
    Kulhydrat: 72 %
    Alkohol: 2 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     464/111
    Protein: 3 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 20 g

Ingredienser:

  • 4 æbler
  • 1 spsk. margarine
  • 75 g sukker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 dl fromage frais
  • Cognac efter smag

Sådan tilberedes stegte æbler i cognaccreme:

  1. Fjern kernehuset fra æblerne, og skær æblerne i både.
  2. Smelt margarinen på en pande, og tilsæt sukker og kanel, og lad det smelte ved svag varme.
  3. Vend forsigtigt æblerne i karamellen, og steg ved svag varme i ca. 5 minutter. Æblerne må ikke blive for bløde og jattede.
  4. Smag fromage frais til med cognac, og fordel det i 4 glas.
  5. Tag æblerne af panden, og fordel dem oven på cognaccremen.
  6. Pynt evt. med et bær og lidt spiseligt guldstøv.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Farmor: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!