Marineret, stegt gåse- eller andebryst kan sagtens være afløseren for gåsen eller anden til mortensaften – eller til julemiddagen – hvis I ikke er så mange. Smager herligt og tager ikke hele dagen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time + marinering 1 time
    Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2812/670
  • Energifordeling:
    Protein: 12 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     436/104
    Protein: 3 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • 400 g gåse- eller andebryst
  • 2 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. japansk risvineddike
  • 1 tsk. honningpeber
  • ½ tsk. aromaforstærker (aromat eller Det Tredje Krydderi)
  • 400 g grønne bønner
  • 4 gulerødder
  • 1 kg kartofler
  • 330 g rødbede
  • 2 tsk. fennikelfrø
  • Saften af ½ citron
  • 4 æbler
  • 150 g svesker
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes marineret, stegt andebryst med bagte æbler:

  1. Skær gåse- eller andebrystet i 1-2 cm tykke skiver.
  2. Bland sojasauce, risvineddike, aromaforstærker, honningpeber og 1 tsk. friskkværnet sort peber, og læg kødet heri. Lad det trække i køleskab i ca. 1 time.
  3. Tænd ovnen på 225° C.
  4. Skrub og skræl grøntsagerne – ikke bønnerne – og skær dem i nogenlunde lige store stykker (rødbederne lidt mindre end de andre).
  5. Læg dem i et ildfast fad, pres citronsaft over, drys med knust fennikelfrø, og sæt fadet i ovnen i ca. 40-45 minutter. Vend af og til, og krydr med salt og peber 10 minutters tid, før de er gennemstegte.
  6. Skyl æblerne, og fjern kernehuset – brug en kernehusudstikker. Fyld hullet med svesker. Sæt æblerne i ovnen de sidste 10-12 minutter sammen med rodfrugterne.
  7. Kog bønnerne i letsaltet vand.
  8. Steg kødet i ca. 2 minutter på hver side ved hård varme på en pande uden tilsætning af fedtstof.
  9. Hæld til sidst den resterende marinade over.
  10. Så er der stegt andbryst med bagte æbler – velbekomme!

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Farmor: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!