En anderledes måde at lave flæskestegen på er denne kamsteg med sød kerne og honningbagte grøntsager. Og også lidt anderledes tilbehør. Men alt sammen super lækkert.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g kamsteg
- 200 g tørret frugt (vi brugte abrikoser og rosiner)
- 1 spsk. frisk, hakket timian
- 350 g gulerødder (4-5 gulerødder)
- 3 porrer
- 2 tsk. honning
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 1 kg kartofler
Sådan tilberedes kamsteg med sød kerne og honningbagte grøntsager
- Tænd ovnen på 180° C.
- Hak de tørrede frugter og det meste af timianen, og bland det sammen.
- Skær sværene igennem med en skarp kniv uden at skære helt ned til kødet.
- Stik en lang, skarp kniv lige midt igennem kamstegen på den lange led. Udvid hullet med skaftet af en grydeske.
- Pres ca. 2/3 af de tørrede frugter og al den hakkede timian ned i hullet, og tryk det godt og fast sammen.
- Drys salt mellem alle sværene, og fordel resten af timianen mellem nogle af sværene.
- Læg stegen på en rist over en bradepande. Læg sammenrullet stanniol under, hvor kamstegen er smallest, så sværen ligger helt lige.
- Hæld ca. ½ l vand i bradepanden, og sæt stegen i ovnen, og steg den i ca. 1 time, til den er gennemstegt. Hvis sværen ikke bliver sprød, så giv den en tur under grillen.
- Skrub/skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Skræl gulerødderne, og rens porrerne.
- Skær gulerødderne i stave og porrerne i 10-12 cm lange stykker.
- Kog gulerødderne i 5 minutter, og blancher porrerne i ½ minut i let saltet vand.
- Læg dem i et ildfast fad, og fordel honningen over dem.
- Sæt dem i ovnen de sidste 15 minutter sammen med stegen, til de er møre, og porrerne har fået lidt farve.
- Tag kamstegen ud af ovnen, og lad den hvile, mens du laver sovsen.
- Si stegeskyen, og skum fedtet af den.
- Tilsæt resten af de tørrede frugter, og blend.
- Jævn, hvis du synes sovsen er for tynd.
- Smag til med salt og peber.
- Skær kamstegen i skiver og servér med tilbehøret.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 1 time og 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2274/541 - Energifordeling:
Protein: 14 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 65 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 426/101
Protein: 3 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 14 g
Informationer
Opskriftens navn
Forfatter 



Based on 1 Review(s)
Kamsteg med sød kerne og honningbagte grøntsager
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse