En anderledes måde at lave flæskestegen på er denne kamsteg med sød kerne og honningbagte grøntsager. Og også lidt anderledes tilbehør. Lækkert.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 2 timer
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2274/541
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat:
     56 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     426/101
    Protein: 3 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 500 g kamsteg
  • 200 g tørret frugt (vi brugte abrikoser og rosiner)
  • 1 spsk. frisk, hakket timian
  • 350 g gulerødder (4-5 gulerødder)
  • 3 porrer
  • 2 tsk. honning
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler

Sådan tilberedes kamsteg med sød kerne og honningbagte grøntsager:

  1. Tænd ovnen på 180° C.
  2. Hak de tørrede frugter og det meste af timianen, og bland det sammen.
  3. Skær sværene igennem med en skarp kniv uden at skære helt ned til kødet.
  4. Stik en lang, skarp kniv lige midt igennem kamstegen på den lange led. Udvid hullet med skaftet af en grydeske.
  5. Pres ca. 2/3 af de tørrede frugter og al den hakkede timian ned i hullet, og tryk det godt og fast sammen.
  6. Drys salt mellem alle sværene, og fordel resten af timianen mellem nogle af sværene.
  7. Læg stegen på en rist over en bradepande. Læg sammenrullet stanniol under, hvor kamstegen er smallest, så sværen ligger helt lige.
  8. Hæld ca. ½ l vand i bradepanden, og sæt stegen i ovnen, og steg den i ca. 1 time, til den er gennemstegt. Hvis sværen ikke bliver sprød, så giv den en tur under grillen.
  9. Skrub/skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  10. Skræl gulerødderne, og rens porrerne.
  11. Skær gulerødderne i stave og porrerne i 10-12 cm lange stykker.
  12. Kog gulerødderne i 5 minutter, og blancher porrerne i ½ minut i let saltet vand.
  13. Læg dem i et ildfast fad, og fordel honningen over dem.
  14. Sæt dem i ovnen de sidste 15 minutter sammen med stegen, til de er møre, og porrerne har fået lidt farve.
  15. Tag kamstegen ud af ovnen, og lad den hvile, mens du laver sovsen.
  16. Si stegeskyen, og skum fedtet af den.
  17. Tilsæt resten af de tørrede frugter, og blend.
  18. Jævn, hvis du synes sovsen er for tynd.
  19. Smag til med salt og peber.
  20. Skær kamstegen i skiver og servér med tilbehøret.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!