En anderledes måde at lave flæskestegen på er denne kamsteg med sød kerne og honningbagte grøntsager. Og også lidt anderledes tilbehør. Men alt sammen super lækkert.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 500 g kamsteg
  • 200 g tørret frugt (vi brugte abrikoser og rosiner)
  • 1 spsk. frisk, hakket timian
  • 350 g gulerødder (4-5 gulerødder)
  • 3 porrer
  • 2 tsk. honning
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Sådan tilberedes kamsteg med sød kerne og honningbagte grøntsager

  1. Tænd ovnen på 180° C.
  2. Hak de tørrede frugter og det meste af timianen, og bland det sammen.
  3. Skær sværene igennem med en skarp kniv uden at skære helt ned til kødet.
  4. Stik en lang, skarp kniv lige midt igennem kamstegen på den lange led. Udvid hullet med skaftet af en grydeske.
  5. Pres ca. 2/3 af de tørrede frugter og al den hakkede timian ned i hullet, og tryk det godt og fast sammen.
  6. Drys salt mellem alle sværene, og fordel resten af timianen mellem nogle af sværene.
  7. Læg stegen på en rist over en bradepande. Læg sammenrullet stanniol under, hvor kamstegen er smallest, så sværen ligger helt lige.
  8. Hæld ca. ½ l vand i bradepanden, og sæt stegen i ovnen, og steg den i ca. 1 time, til den er gennemstegt. Hvis sværen ikke bliver sprød, så giv den en tur under grillen.
  9. Skrub/skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  10. Skræl gulerødderne, og rens porrerne.
  11. Skær gulerødderne i stave og porrerne i 10-12 cm lange stykker.
  12. Kog gulerødderne i 5 minutter, og blancher porrerne i ½ minut i let saltet vand.
  13. Læg dem i et ildfast fad, og fordel honningen over dem.
  14. Sæt dem i ovnen de sidste 15 minutter sammen med stegen, til de er møre, og porrerne har fået lidt farve.
  15. Tag kamstegen ud af ovnen, og lad den hvile, mens du laver sovsen.
  16. Si stegeskyen, og skum fedtet af den.
  17. Tilsæt resten af de tørrede frugter, og blend.
  18. Jævn, hvis du synes sovsen er for tynd.
  19. Smag til med salt og peber.
  20. Skær kamstegen i skiver og servér med tilbehøret.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 1 time og 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2274/541
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 65 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    426/101
    Protein: 3 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 14 g

Andre opskrifter med frisk timian

Gnocchi med citron- og timiankylling

Gnocchi med citron- og timiankylling

Kylling stegt i cognac med timian-hvidløgspasta

Kylling stegt i cognac med timian-hvidløgspasta

Marinerede hvidløg

Marinerede hvidløg

Gule ærter med æble og timian

Gule ærter med æble og timian

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kamsteg med sød kerne og honningbagte grøntsager
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)