En god måde at konservere æbler på, men tørring er ikke kun en konserveringsmetode, det giver dejligt knasende sundt slik.
Tørringen koncentrerer smag, aroma og frugtsukker – det er virkelig mums. Og her gør det ikke noget, at man ikke kan holde fingrene fra det. Nogen vil nok mene, at det er lidt vel dyrt i strøm, men i forhold til hvad tørrede æble-skiver koster i butikkerne, kan det sagtens betale sig.
Du kan også bruge andre frugter. Vi har bl.a. eksperimenteret med blommer og pærer, hvilket også gav et godt resultat. Tilberedningstiden kan variere afhængig af frugten.
- Kategori: Mellemmåltid/Slik
- Antal: 70-80 skiver
- Tilberedning: 2½-3 timer, inkl. bagning
- Fryseegnet: Nej
- Pr. stk.:
KJ/Kcal: 29/7 - Energifordeling:
Protein: 3 %
Fedt: 5 %
Kulhydrat: 92 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 244/58
Protein: < 1 g
Fedt: < 1 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- Ca. 1 kg æbler
Sådan tilberedes æblerne til sundt slik:
- Tænd ovnen på 100° C.
- Vask æblerne, og fjern kernehuset.
- Skær æblerne i ½ cm tykke skiver. Det er vigtigt, at de ikke bliver for tykke, da de så ikke bliver sprøde, og de skal have længere tid.
- Læg skiverne på bageriste, og bag dem i ca. 2 timer, til de er helt tørre – knasende tørre.
- Lad æblerne køle hurtigt ned, og læg dem i henkogningsglas, der kan lukke tæt. Så kan de holde uendeligt – hvis altså I kan holde fingrene fra dem.
- Så er der sundt slik.
God fornøjelse!
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Jeg elsker æblechips, men har aldrig prøvet at lave dem selv, da jeg faktisk troede at det var mere indviklet. Dumt af mig ikke at have undersøgt det noget før. Dem vil jeg hjem at lave senere i dag. Tak for opskriften, tænker at de er gode at krydre med lidt kanel også 🙂
Hej Kirsten
Det er såre simpelt at lave, og de vil helt sikkert smage godt med kanel på også, men det er faktisk utroligt, så søde de bliver bare af at blive tørret.
De bedste hilsner
Beate
Hej Beate,
Tak for opskriften. Jeg fandt ved en søgning på google. Den vil jeg prøve at lave imorgen 🙂
Hej Rune
Håber du får glæde af dem. De kan holde sig uendeligt – hvis ikke du spiser dem – bare du kommer dem i en tætsluttende beholder, men husk at de skal være helt kolde, ellers bliver de seje.
De bedste hilsner
Beate