En god måde at konservere æbler på, men tørring er ikke kun en konserveringsmetode, det giver dejligt knasende sundt slik.

Tørringen koncentrerer smag, aroma og frugtsukker – det er virkelig mums. Og her gør det ikke noget, at man ikke kan holde fingrene fra det. Nogen vil nok mene, at det er lidt vel dyrt i strøm, men i forhold til hvad tørrede æble-skiver koster i butikkerne, kan det sagtens betale sig.

Du kan også bruge andre frugter. Vi har bl.a. eksperimenteret med blommer og pærer, hvilket også gav et godt resultat. Tilberedningstiden kan variere afhængig af frugten.

  • Kategori: Mellemmåltid/Slik
  • Antal: 70-80 skiver
  • Tilberedning: 2½-3 timer, inkl. bagning
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. stk.:
    KJ/Kcal: 29/7
  • Energifordeling:
    Protein: 3 %
    Fedt:
     5 %
    Kulhydrat: 92 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 244/58
    Protein: < 1 g
    Fedt:
     < 1 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • Ca. 1 kg æbler

Sådan tilberedes æblerne til sundt slik:

  1. Tænd ovnen på 100° C.
  2. Vask æblerne, og fjern kernehuset.
  3. Skær æblerne i ½ cm tykke skiver. Det er vigtigt, at de ikke bliver for tykke, da de så ikke bliver sprøde, og de skal have længere tid.
  4. Læg skiverne på bageriste, og bag dem i ca. 2 timer, til de er helt tørre – knasende tørre.
  5. Lad æblerne køle hurtigt ned, og læg dem i henkogningsglas, der kan lukke tæt. Så kan de holde uendeligt – hvis altså I kan holde fingrene fra dem.
  6. Så er der sundt slik.

God fornøjelse!

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!