Så er der lækkert, hjemmebagt, hvidt brød – nemlig franskbrød – til laksemaden, ostemaden eller bare et stykke med jordbærmarmelade.

Stk.

Minutter

I stedet for at lave franskbrød, kan dejen kan også formes til boller, som naturligvis ikke skal bages lige så længe, men omkring 12 minutter.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 1 l lunkent vand
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 1600 g hvedemel

Sådan tilberedes franskbrød

  1. Udrør gæren i vandet.
  2. Tilsæt sukker og salt.
  3. Rør melet i.
  4. Ælt dejen godt, og lad den hæve 1 time.
  5. Form dejen til to brød, og kom det ene i en 2-litersform evt. beklædt med bagepapir, og form det andet til et brød, og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Lade brødene hæve i yderligere 25 minutter.
  7. Tænd ovnen på 200° C.
  8. Snit brødet i formen en gang på langs og det andet flere gange på tværs.
  9. Pensl det hævede franskbrød med lidt vand, og bag dem i ca. 35 minutter.

Prøv at udskifte ca. 1/6 af hvedemelet ud med sigtemel. Det giver et dejligt fast brød med en god smag.

  • Kategori: Brød/Boller
  • Antal: 2 brød
  • Tilberedning: 2 timer og 15 minutter – inkl. hævetid
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    553/132
  • Energifordeling:
    Protein: 12 %
    Fedt: 4 %
    Kulhydrat: 84 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    921/219
    Protein: 6 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 46 g

Andre opskrifter på dejlige brød/boller

Luftige boller

Luftige boller

Græskarbrød

Græskarbrød

Kartoffelboller

Kartoffelboller

Det hurtige brød

Det hurtige brød

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Franskbrød
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)