Så er der lækkert, hjemmebagt, hvidt brød til laksemaden, ostemaden eller bare et stykke med jordbærmarmelade.

I stedet for at lave franskbrød, kan dejen kan også formes til boller, som naturligvis ikke skal bages lige så længe, men omkring 12 minutter.

  • Kategori: Brød/Boller
  • Antal: 2 brød
  • Tilberedning: 2 timer og 15 minutter – inkl. hævetid
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 553/132
  • Energifordeling:
    Protein: 12 %
    Fedt:
     4 %
    Kulhydrat: 84 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 921/219
    Protein: 6 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 46 g

ngredienser:

  • 50 g gær
  • 1 l lunkent vand
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 1600 g hvedemel

Sådan tilberedes franskbrød:

  1. Udrør gæren i vandet.
  2. Tilsæt sukker og salt.
  3. Rør melet i.
  4. Ælt dejen godt, og lad den hæve 1 time.
  5. Form dejen til to brød, og kom det ene i en 2-litersform evt. beklædt med bagepapir, og form det andet til et brød, og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Lade brødene hæve i yderligere 25 minutter.
  7. Tænd ovnen på 200° C.
  8. Snit brødet i formen en gang på langs og det andet flere gange på tværs.
  9. Pensl det hævede franskbrød med lidt vand, og bag dem i ca. 35 minutter.
Prøv at udskifte ca. 1/6 af hvedemelet ud med sigtemel. Det giver et dejligt fast brød med en god smag.

 

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!