Der er meget oppe i medierne for tiden om at genbruge sine madrester og undgå madspild. Men de fleste opskrifter ender med at skabe endnu flere madrester end de udrydder!

Det skyldes, at de fleste bøger om madrester og de fleste tv-kokke og artikler tager en rest mad og skaber en ny ret baseret på den pågældende madrest – og det køber de så ind efter. Eller også sørger de for at bruge så meget af de enkelte råvarer som muligt, så der ikke bliver madspild.

Men restemad betyder jo netop, at du ikke skal ud at købe en masse nye ingredienser, men at den madrest, du har i køleskabet, fryseren, kolonialskabet eller -skuffen genbruges som en ingrediens i den daglige madlavning.

Så har du en rest blended suppe, kan den genbruges til en sovs, eller har du en rest ris, kan den bruges til risboller.

En madplan mindsker madspild

Eventuelt kan du planlægge ugens madplan efter det, så du har mulighed for at genbruge rester fra gårsdagens menu i madlavningen dagen efter.

Det skal der fantasi og inspiration til, og det kan gå hen og blive en hel sport at få brugt resterne på en spændende måde.

Har du brug for inspiration, tips og opskrifter til at undgå madspild på denne her måde, så læs Drop Slankekurens egen SLUT med madspild-bog.

Bogen giver masser af ideer til, hvordan du kan kombinere forskellige former for madrester til nye spændende og velsmagende retter.

Der er også opskrifter i bogen. Men det er mere for at vise, hvordan det KAN laves. Ingredienserne kan jo altid udskiftes med det, der lige er i køleskabet

Er du klar til at genbruge dine madrester?

 

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!