En god, gammeldags opskrift. Stegt lever med bløde løg smager herligt, hvis det bliver lavet rigtigt, og så er lever hammer sundt. Denne er opskrift er med kalvelever, men svinelever er heller ikke at foragte.

Personer

Minutter

Stegt lever skiller vandene. Der er dem, der elsker det og dem, der hader det. Jeg elsker stegt lever. Kalvelever, svinelever, kyllingelever …

Kyllingelever er i virkeligheden nok den lever, der smager mindst af lever – hvis man kan sige sådan. Det er i hvert fald den lever, jeg med held har serveret for ungerne. Med held mener jeg, at de spiste det og rent faktisk kunne lide det. Måske ikke som i “Yes, den vil jeg ha’ til min fødselsdag”, men i hvert fald en “gemmer”.

Har du fået lyst til at smage, så prøv min opskrift på stegt kyllingelever.

Stegt kyllingelever med tomatsalat og bagt kartoffel

 

Ingredienser

  • 600 g kalvelever
  • 4 spsk. mel
  • 40 g margarine
  • 2 løg
  • 4 dl vand
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g kartofler
  • 400 g grønne bønner

Sådan tilberedes stegt lever med bløde løg

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Rens leveren for hinder, og skyl den i koldt vand. Skær leveren i 1 cm tykke skiver, vend i mel, og krydr med salt og peber.
  3. Steg leveren i margarinen i ca. 4 minutter på hver side ved jævn varme. Tag den af panden, og hold den varm.
  4. Pil løgene, skær dem i ringe, og steg dem på samme pande, ved samme temperatur. Tag dem af panden, og hold dem varme.
  5. Giv bønnerne et kort opkog i letsaltet vand.
  6. Hæld 3 dl vand på panden, og kog op. Tilsæt majsstivelse rørt ud i den sidste deciliter vand. Kog op, og smag til med salt og peber.
  7. Læg den stegte lever og evt. lidt af løgene tilbage i sovsen.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2111/503
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 26 %
    Kulhydrat: 44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     363/87
    Protein: 6 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med lever

Stegt kalvelever med selleri

Leverpostej

Rødvinsmarineret, steget lever

Andeleverpostej


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Stegt lever
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)