Lækker ret, men pas på, der skal virkelig være meget salat til, og osten skal være meget mager, ellers stiger fedtenergiprocenten voldsomt – evt. kan man bruge et æble mere, hvis man kan lide det, eller bruge 1-2 skiver ost mindre.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1969/469
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt:
     28 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 428/102
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 4 koteletter
  • 1 æble
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 skiver mager ost
  • 1 kg kogte, kolde kartofler
  • 1 løg
  • 1 tsk. muskatnød
  • Olie
  • Paprika
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 salathoved

Sådan tilberedes gratinerede koteletter:

  1. Tænd ovnen på 250 grader.
  2. Steg koteletterne ca. 3 minutter på hver side på en pande uden tilsætning af fedtstof.
  3. Drys paprika over, og krydr med salt og peber.
  4. Læg koteletterne i et ovnfast fad smurt med lidt olie.
  5. Skræl æblet, og skær det i tynde både, og læg dem over koteletterne.
  6. Rens peberfrugten, og skær den i skiver, og læg den oven på.
  7. Dæk med osten.
  8. Skær kartofler og løg i skiver, og steg dem sammen med muskatnød.
  9. Læg de stegte kartofler ved siden af koteletterne.
  10. Sæt fadet i ovnen ca. 15 minutter.
  11. Servér med salat.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!