Lækker ret, men pas på, der skal virkelig være meget salat til, og osten skal være meget mager, ellers stiger fedtenergiprocenten voldsomt – evt. kan man bruge et æble mere, hvis man kan lide det, eller bruge 1-2 skiver ost mindre.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1969/469 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 48 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 428/102
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 4 koteletter
- 1 æble
- 1 rød peberfrugt
- 3 skiver mager ost
- 1 kg kogte, kolde kartofler
- 1 løg
- 1 tsk. muskatnød
- Olie
- Paprika
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 salathoved
Sådan tilberedes gratinerede koteletter:
- Tænd ovnen på 250 grader.
- Steg koteletterne ca. 3 minutter på hver side på en pande uden tilsætning af fedtstof.
- Drys paprika over, og krydr med salt og peber.
- Læg koteletterne i et ovnfast fad smurt med lidt olie.
- Skræl æblet, og skær det i tynde både, og læg dem over koteletterne.
- Rens peberfrugten, og skær den i skiver, og læg den oven på.
- Dæk med osten.
- Skær kartofler og løg i skiver, og steg dem sammen med muskatnød.
- Læg de stegte kartofler ved siden af koteletterne.
- Sæt fadet i ovnen ca. 15 minutter.
- Servér med salat.
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!