En ganske almindelig sund omgang stegt svinelever med dejligt, sundt tilbehør og evt. en klat dressing. Hurtigt og nemt. 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 2 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2289/545
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 23 %
    Kulhydrat:
     46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     636/152
    Protein: 12 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 350 g svinelever
  • 2 spsk. mel
  • 1 stort løg
  • ½ spsk. Becel let, flydende margarine
  • ½ spsk. olie
  • 100 g grønne linser
  • ½ rød peberfrugt
  • 100 g majskerner
  • 2 spsk. sød chilisauce
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

Sådan tilberedes stegt svinelever med krydrede linser:

  1. Skær leveren i skiver, hvis den ikke allerede er det.
  2. Hæld mel, salt og peber i en plastikpose.
  3. Kom leveren i posen og ælt rundt, så leveren bliver dækket på alle sider.
  4. Smelt margarinen på en pande, og tilsæt olie, når margarinen er bruset af.
  5. Brun leverstykkerne på begge sider, og steg videre ved svag varme, til de er helt gennemstegte.
  6. Skær løget i tynde ringe, og brun det med sammen med leveren.
  7. Skyl linserne godt.
  8. Kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt.
  9. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter, eller til de er møre (uden at koge ud).
  10. Lad linserne dryppe af i en sigte.
  11. Skær peberfrugten i tern.
  12. Tag stegt svinelever og løg af panden, tør panden af, og kom de afdryppede linser i panden sammen med peberfrugt, majs, chilisauce, vand og salt.
  13. Varm blandingen godt igennem.
  14. Servér stegt svinelever og krydrede linser med dressing.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!