Ad, svinelever kan man da ikke spise! Jo, det kan man faktisk godt, og det smager endda dejligt. Retten bliver lidt mørk pga. af rødvinen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time og 25 minutter inkl. trækketid
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2238/533
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt:
     21 %
    Kulhydrat: 45 %
    Alkohol: 8 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 542/129
    Protein: 8 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 400 g svinelever
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. tørret rosmarin
  • 2½ dl rødvin
  • 2 løg
  • 250 g champignoner
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 dl grønsagsbouillon
  • 200 g frosne ærter
  • Ribsgele
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 300 g frisk pasta

Sådan tilberedes rødvinsmarineret, stegt lever:

  1. Fjern eventuelle sener fra leveren, og skær den i strimler.
  2. Pil hvidløgene, og pres dem. Bland hvidløg og rosmarin med rødvinen.
  3. Læg leverstrimlerne i marinaden, og lad dem trække i ca. 1 time.
  4. Pil løgene, og skær dem i ringe.
  5. Skær roden af champignonerne, skyl champignonerne, og skær dem i skiver.
  6. Varm olien i en gryde, og svits løg og champignon, uden at løgene bliver brune. Drys mel over, og tilsæt bouillon. Kog op.
  7. Si marinaden fra leveren, og hæld den i gryden. Kog lagen med i ca. 5 min, ved svag varme. Tilsæt kødet, og kog i yderligere 3-5 minutter.
  8. Tilsæt ærter, kog op, og smag saucen til med ribsgele, salt og peber.
  9. Hæld 1 l vand i en gryde, tilsæt salt (ca. 1 tsk.), læg låg over, og kog op. Kom pastaen i, og kog den som angivet på emballagen (3-5 minutter). Hæld herefter vandet fra, og lad pastaen dryppe af i et dørslag.

Dommen:

Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!