En rest stegt oksefilet taget op af fryseren, et halvt hvidkålshoved og et par naan … hvad kan det mon blive til? Hvidkålsgratin med oksefilet. Du får opskriften her.

Personer

Minutter

Der er mange, der ikke kan lide rester. Jeg synes, rester er spændende at gentænke nye retter af. For restemad er ikke bare gårsdagens stegte koteletter og kogte kartofler varmet på panden eller gårsdagens pasta blandet op i kødsovsen og varmet i en gryde. Restemad kan i den grad blive til helt nye retter, som nogle gange endda smager bedre end den ret, de kommer fra.

Denne ret skulle have været biksemad med et stykke stegt oksefilet fra nytårsmenuen, nogle kogte kartofler og et spejlæg. Men i stedet for kogte kartofler havde jeg et halvt hvidkålshoved liggende efter en gang brunkål. Derudover havde jeg noget naan til overs. Det blev så til denne hvidkålsgratin med oksefilet.

Vil du finde mere inspiration itl at gentænke din mad på, så køb min bog Slut med madspild. Du kan betale med paypal eller kreditkort.

Ingredienser

  • ½ hvidkålshoved (ca. 800 g)
  • En rest stegt oksesteg (ca. 300 g)
  • 3 spsk. let, flydende margarine
  • 40 g hvedemel
  • 3 dl minimælk
  • 2 æg
  • Revet muskatnød
  • Lidt hjemmelavet rasp – eller købt
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes hvidkålsgratin med oksefilet

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skær hvidkålshovedet i skiver – er der stok, så skal den skære i minibidder, og damp det i 3-4 minutter i lidt letsaltet vand, og lad det dryppe godt af.
  3. Skær oksestegen i strimler.
  4. Varm 2 spsk. margarine, og rør hvedemel i, til du får en jævn masse.
  5. Tilsæt mælken lidt efter lidt under omrøring, og lad det simre i 5 minutter, når al mælken er tilsat, stadig under omrøring.
  6. Tag gryden af varmen, og rør rundt, til massen er kølet lidt af.
  7. Tilsæt æggeblommerne, og rør det godt sammen.
  8. Smag til med muskat, salt og peber.
  9. Pisk æggehviderne stive, og vend alle ingredienserne sammen – hvidkål, oksekødsstrimler, hvider og opbagningen.
  10. Pensl et ovnfast fad med resten af margarinen, drys med lidt rasp, og kom blandingen i fadet.
  11. Drys også med rasp oven på.
  12. Sæt fadet i ovnen i ca. 50 minutter. Det afhænger meget af fadets dybde, hvor lang tid det tager at bage gratinen. Mærk med en kniv, kødnål eller lignende i midten af gratinen. Hænger der noget ved, så skal den bages i længere tid.
  13. Læg et naan eller to i ovnen 4-5 minutter før, gratinen er færdig.

Velbekomme!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time + 15 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1819/433
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     405/97
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre retter, hvor du kan få brugt dit overskud fra andre retter

Stegt kalvelever med selleri

Kartoffelsalat med brasede kartofler

Leverpostej

Hachis

Rødvinsmarineret, stegt lever

Fødselsdagssalat med flæskesteg

Andeleverpostej

Pizza calzone


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Hvikålsgratin med oksefilet
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)