Råstegte kartofler er nemme at lave og så smager de bare lækkert til det meste – også til kuller-filet. Denne kuller-filet er stegt næsten færdig på skindsiden og får så lige et halvt minuts tid på den anden side også. Jeg har lavet en pestosauce til og honning- og balsamicostegte forårsløg.

Personer

Minutter

Tilbehøret – både de råstegte kartofler, de stegte forårsløg og saucen – kan bruges til mange andre retter også,  f.eks. kyllingefrikadeller. Kuller-fileten kan også skiftes ud med torske- eller sejfileter.

Ingredienser

  • 500 g kuller-filet med skind
  • 1 tsk. sukker
  • Olivenolie
  • 4 forårsløg
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. honning
  • 4 dl minimælk
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. let, flydende margarine
  • 1 spsk. grøn pesto – evt. hjemmelavet pesto
  • Evt. revet parmesan eller lignende ost
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g kartofler
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes kuller-filet med råstegte kartofler

  1. Fjern evt. ben fra kuller-fileterne, og drys dem – fileterne, ikke benene – først med lidt salt så med lidt sukker på begge sider.
  2. Lad dem stå og trække i 20 minutters tid.
  3. Skrub imens kartoflerne, og skær dem i tykke skiver.
  4. Varm olie i en dyb stegepande, kom kartoffelskiverne i, drys med salt og peber, og lad kartoflerne stege i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte. Vend af og til.
  5. Klargør imens forårsløgene ved at skære den øverste, ”dovne” del af toppen.
  6. Skær lidt af den friske top af, og læg den til side til pynt.
  7. Skær ”roden” af forårsløgene.
  8. Varm lidt olie i en stegepande, og svits løgene på alle sider.
  9. Tilsæt eddike og honning, og lad det karamellisere om løgene, hvorefter løgene tages op og holdes varme.
  10. Kartoflerne tages også op og lægges på fedtsugende papir.
  11. Skyl sukker og salt af fisken med isvand.
  12. Giv kuller-fileterne tre, fire rids på skindsiden, krydr med salt og peber, og steg dem med skindsiden nedad i rygende varm olie i ca. 4-5 minutter.
  13. Vend dem om, og steg i yderligere ½ minut.
  14. Tag fiskene af panden, og lad dem hvile tildækket.
  15. Pisk mælk, mel og margarine sammen i en kasserolle, kog op, og lad det koge i 5-7 minutter, til det bliver til en tyktflydende sauce.
  16. Smag til med pesto, salt og peber.
  17. Skær løgtoppene i ringe, og drys dem over maden evt. sammen med lidt revet ost.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2066/492
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 40 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     419/100
    Protein: 8 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter med pesto

Stegt kalvelever med selleri

Blomkål med pesto

Leverpostej

Kammuslinger med pasta og pesto

Rødvinsmarineret, stegt lever

Pestokartofler

Andeleverpostej

Kyllingesuppe med bønner og pesto


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kuller-filet med råstegte kartofler
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)