Vi kender godt traditionen med at spise så mange ålestykker, at de kan nå hele vejen rundt om tallerkenen, men mindre kan, og MÅ, gøre det, hvis den fedtfattige livsstil skal holdes – det bliver også billigere. Og her får du så opskriften på stegte ål med stuvede kartofler.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 2 ål
- 1 spsk. stegemargarine
- Ca. 1 dl mel
- 1 bdt. dild
- 850 g nye kartofler
- 1 spsk. majsstivelse
- 3 dl minimælk
- 3 dl kartoffelvand
- Muskatnød
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 1 salathoved
- 400 g ærter
Sådan tilberedes stegte ål med stuvede kartofler
- Skrub kartoflerne, skær dem i skiver, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Skær ålene i 6-7 cm lange stykker, og vend dem i mel blandet med salt og peber.
- Bank det overskydende mel af, og steg ålene gyldne på alle sider i margarinen.
- Hæld vandet fra kartoflerne, men gem 3 dl af vandet.
- Varm kartoffelvand og mælk op, og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Vend kartoflerne i sovsen sammen med finthakket dild. Varm hurtigt igennem, og smag til med salt, peber og muskatnød.
- Skyl salathovedet, dryp det godt af, og bræk bladene i mundrette stykker.
- Servér med kolde ærter.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2174/518 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 396/94
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Informationer
Opskriftens navn
Stegte ål med stuvede kartofler
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse