Ikke hurtigt, men nemt, for retten passer stort set sig selv, når først alle grøntsagerne er skåret i tern. Hvis der ikke lige skulle være nogen risboller i fryseren, og der ikke lige er tid til at bage, så server med et godt brød til – f.eks. ciabatta.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 2½ time
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2343/558
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt:
     21 %
    Kulhydrat: 63 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 351/84
    Protein: 3 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 13  g

Ingredienser:

  • 600 g magert skinkekød i tern
  • 1200 g kartofler
  • 4 gulerødder
  • ¼ selleri
  • 2 pastinakker
  • 1 bouillonterning
  • 1 spsk. garam masala
  • Ca. 1 liter vand
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

Sådan tilberedes labskovs med rodfrugter:

  1. Skræl grøntsagerne, og skær dem i mindre stykker.
  2. Skær evt. synligt fedt af kødet.
  3. Kom det hele i en gryde med vand, krydderier og bouillonterning.
  4. Kog i ca. 2 timer, til kartoflerne har jævnet retten lidt.
  5. Spæd evt. med lidt vand under vejs.
  6. Servér retten med en risbolle til.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Nicklas: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!