En billigere udgave af en dejlig kending, wienerschnitzler, og næringsindholdet er stort set det samme. 

Er du ikke til ansjoser, kan du jo undlade at spise den. Herhjemme får Benny rigtig mange ansjoser til sin schnitzel, og vi andre får ingen.

Prøv evt. at udskifte en fjerdedel af raspen med rugmel. Udlad at brase kartoflerne eller gør det på en tør pande, så sparer du også kalorier.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2434/580
  • Energifordeling:
    Protein: 40 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 30 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    480/114
    Protein: 11 g
    Fedt: 
    4 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 4 skinkeschnitzler
  • 1 æg
  • 2 tsk. vand
  • 5 spsk. rasp
  • 50 g stegemargarine
  • 4 tsk. kapers
  • 4 tsk. revet peberrod
  • 4-8 ansjosfileter – afhængig af størrelse
  • 4 skiver citron
  • 2½ dl oksebouillon
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Kulør
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk. Becel Let, flydende margarine
  • 500 g frosne ærter

Sådan tilberedes swienerschnitzler:

  1. Skræl kartoflerne, skær dem i tykke skiver, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Bank kødet.
  3. Pisk æg med 2 tsk. vand.
  4. Vend kødet i sammenpisket æg, og dernæst i rasp.
  5. Steg kødet i margarinen ca. 4-6 minutter på hver side.
  6. Giv ærterne et let opkog i letsaltet vand.
  7. Læg kødet på et varmt fad, og pynt hver schnitzel med citronskive, kapers, revet peberrod og ansjoser.
  8. Kog panden af med bouillonen, og jævn den til en sovs med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand. Farv sovsen med lidt kulør, og smag til med salt og peber.
  9. Bras kartoflerne i den flydende margarine, og servér dem til dine swienerschnitzler.
Velbekomme!

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!