Der er næsten feriestemning over det. Italien, solskin, gårdmusikanter, Lady og Vagabonden og spaghetti og kødboller.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2635/627
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt:
     20 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     487/116
    Protein: 8 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 15 g

Ingredienser:

  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • Skal fra 1 usprøjtet citron
  • 400 g fuldkornsspaghetti
  • 500 g mager oksefars
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 2 dl oksebouillon
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 50 g parmesan

Sådan tilberedes spaghetti og kødboller i tomatsovs:

  1. Hak hvidløg, persille og revet citronskal sammen til en gremolata.
  2. Kog spaghettien som anvist på posen.
  3. Bland farsen med 1 spsk. gremolata, salt og peber.
  4. Form farsen til kødboller med en dessertske.
  5. Brun kødbollerne i olien.
  6. Tilsæt tomater og bouillon, og lad det hele simre 6-8 minutter.
  7. Smag til med salt og peber, og bland den kogte, afdryppede spaghetti i.
  8. Servér den færdige spaghetti og kødboller i dybe tallerkner.
  9. Drys med gremolata og høvlet parmesan.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!