En ret fra min barndom, og som jeg ikke har fået længe, ja, nok 10 år snart, måske mere. Jeg ved ikke hvorfor den hedder “skipper”, måske pga. sveskerne, der jo godt kan ligne skrå. Men dejligt smager det i hvert fald.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2816/670 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 433/103
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 750 g svinekød i tern – f.eks. skinkekød
- 30 g stegemargarine
- ½ spsk. karry
- 2 dl vand
- 125 g svesker
- 250 g æbler
- Eddike
- Sukker
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 300 g jasminris
Sådan tilberedes skipperragout:
- Brun kødet i margarine og karry.
- Tilsæt vand, salt og peber, og lad retten småstege 30-35 minutter, til kødet er ved at være mørt.
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Skræl æblerne, og skær dem i mindre stykker.
- Tilsæt svesker og æblestykker til ragouten, og lad dem koge med i 5 minutter.
- Smag retten til med eddike og sukker.
- Servér med ris.
Dommen:
Natascha:
Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:
Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
Helt sikkert en ”gemmer”
- Brun kødet i margarine og karry.
- Tilsæt vand.
- Og lad det hele simre, til kødet er ved at være mørt.
- Kog risene.
- Tilsæt svesker og æbler.
- Lad det koge med i 5 minutter.
- Smag til med eddike og sukker.