En ret fra min barndom, og som jeg ikke har fået længe, ja, nok 10 år snart, måske mere. Jeg ved ikke hvorfor den hedder “skipper”, måske pga. sveskerne, der jo godt kan ligne skrå. Men dejligt smager det i hvert fald.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2816/670
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt:
     19 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 433/103
    Protein: 7 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 750 g svinekød i tern – f.eks. skinkekød
  • 30 g stegemargarine
  • ½ spsk. karry
  • 2 dl vand
  • 125 g svesker
  • 250 g æbler
  • Eddike
  • Sukker
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 300 g jasminris

Sådan tilberedes skipperragout:

  1. Brun kødet i margarine og karry.
  2. Tilsæt vand, salt og peber, og lad retten småstege 30-35 minutter, til kødet er ved at være mørt.
  3. Kog risene efter anvisningen på posen.
  4. Skræl æblerne, og skær dem i mindre stykker.
  5. Tilsæt svesker og æblestykker til ragouten, og lad dem koge med i 5 minutter.
  6. Smag retten til med eddike og sukker.
  7. Servér med ris.

Dommen:

Natascha: image_thumb6_thumb2_thumb.png Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: image_thumb6_thumb2_thumb.png Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

image_thumb6_thumb2_thumb.png
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!