Æblesæsonen er for alvor over os, så hvorfor ikke bruge nogle af de friske, danske frugter i maden. Karryristet ising med tranebærdressing smager lækkert og frisk. Kan også sagtens spises koldt til frokost dagen derpå. Hvis der altså er levnet noget som helst. Smiley

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1562/372
  • Energifordeling:
    Protein: 43 %
    Fedt: 12 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 313/75
    Protein: 8 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 100 g tørrede tranebær
  • 4 dl fromage frais
  • 600 g ising uden skind
  • 2 spsk. let, flydende margarine
  • 1 tsk. karry
  • 500 g hvidkål
  • 3 æbler
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes karryristet ising med tranebærdressing:

  1. Hak halvdelen af tranebærrene fint.
  2. Vend de hakkede tranebær i fromage frais, salt og peber.
  3. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 minutter.
  4. Fjern de yderste “grove” blade på hvidkålen, og snit så hvidkålen.
  5. Skyl æblerne. Del dem med æbledeleren, skær hver æblebåd over en ekstra gang, så de bliver smallere.
  6. Fjern evt. ben fra fisken, og skær dem i 8 omtrent lige store stykker.
  7. Lad halvdelen af margarinen blive varm i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  8. Tilsæt karry, rør lidt, og lad den bruse af.
  9. Skru ned til jævn varme, og steg fiskestykkerne ca. 2 minutter på den ene side.
  10. Vend fisken, og steg den ca. 2 minutter på den anden side.
  11. Tag fiskestykkerne op på en tallerken, drys med salt, og læg et stykke stanniol over for at holde fisken varm.
  12. Lad resten af margarinen blive varmt i panden, uden at det bruner.
  13. Svits hvidkålen i ca. 2 minutter – rør lidt en enkelt gang eller to.
  14. Tilsæt æbler, tranebær, lidt salt og peber, og svits i yderligere ca. 2 minutter – rør lidt en enkelt gang eller to.
  15. Smag hvidkålsblandingen og dressingen (den i køleskabet) til med salt og peber.
  16. Servér karryristet ising med hvidkålsblandingen.

Dommen:

Natascha:  image_thumb4_thumb_thumb_thumb_thumb  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  image_thumb6_thumb_thumb_thumb_thumb  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  image_thumb6_thumb1_thumb_thumb_thumb  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

image_thumb6_thumb2_thumb_thumb_thumb
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!