Grillet rødfisk med spinatvafler og peberrodscreme smager fantastisk. Og så er det lidt anderledes tilbehør, end det sædvanlige – selvom der dog også er pasta til.
Personer
Minutter
Vafler forbinder vi mest med dessert eller lidt lækkert til eftermiddagskaffen, men de smager også glimrende til aftensmaden, f.eks. med spinat i, som de her.
Ingredienser
- 1¼ dl græsk yoghurt
- 1 æble
- 1 spsk. fintrevet, frisk peberrod
- 75 g frossen, helbladet spinat
- 50 g stegemargarine
- 65 g hvedemel
- 50 g sigtetmel
- 1 tsk. bagepulver
- 2¼ dl minimælk
- 1 æg
- 900 g rødfiskfilet med skind
- 3 fed hvidløg
- Frisk timian
- Frisk rosmarin
- Oliespray
Tilbehør
- 500 g frisk pasta
Sådan tilberedes grillet rødfisk med spinatvafler og peberrodscreme
- Riv æblet groft.
- Rør græsk yoghurt sammen med æble, peberrod og lidt salt.
- Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
- Smag til.
- Lad spinaten tø i en sigte og pres væden fra.
- Hak spinaten fint.
- Smelt margarinen, og lad det køle let af.
- Bland mel, bagepulver og en anelse salt.
- Pisk mælken i sammen med æggene til en jævn dej.
- Vend spinat og smør i dejen.
- Lad imens vaffeljernet blive godt varmt.
- Spray pladerne første gang med lidt olie.
- Hæld dej i vaffeljernet (ca. ¾-1 dl), og bag vaflerne i ca. 2 minutter – eller til de er gyldne.
- Bag resten af vaflerne.
- Rids skindet på fiskefileterne.
- Krydr med salt og peber, og gnid dem ind i et tyndt lag olivenolie.
- Varm en grillpande op, så den er MEGET varm, og grill fisken i 3-4 minutter på skindsiden. Skru ned for blusset, og lad fisken grille videre (stadig på den samme side), kom pillede hele fed hvidløg og frisk timian og rosmarinkviste på, og fortsæt grilningen, til fisken netop begynder at få en mælkehvid farve på toppen.
- Vend fisken, og tæl til 10, så er fisken klar til servering.
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1816/432 - Energifordeling:
Protein: 37 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 39 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 497/119
Protein: 11 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Informationer
Opskriftens navn
Grillet rødfisk med spinatvafler og peberrodscreme
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse