Drop slankekuren var på gæstevisit, sidst vi lavede denne ret. Vi var 6 personer i stedet for 4, så der røg lige et par kyllingelår ekstra i gryden. En nem ret at tilberede ude. En kylling, en pose ærter, en pose bønner, en pose ris, og så er man kørende – salt, peber og karry ligger de fleste mennesker inde med, og skulle majsstivelse ikke være tilgængeligt, kan almindeligt mel anvendes. Kyllingen skal være så mør, at kødet næsten falder fra benene/skroget af sig selv.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1½ time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2502/596
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt:
     20 %
    Kulhydrat: 55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 695/166
    Protein: 10 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 23 g

Ingredienser:

  • En kylling (900 g – køb gerne en større, og brug ca. 500 g kød. Resten kan bruges til pålæg eller fryses ned og bruges senere)
  • 300 g ærter
  • 5 tsk. mild karry
  • 2 spsk. majsstivelse
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 dl ris
  • 300 g grønne bønner

Sådan tilberedes kylling og ærter i karry:

  1. Kog kyllingen, til den er helt mør (1-1½ time).
  2. Kog risene efter anvisningen på posen.
  3. Fjern skindet fra kyllingen, og tag kødet af skroget (lad evt. kyllingen køle lidt af).
  4. Bring 8-10 dl af kogevandet fra kyllingen i kog igen, og tilsæt ærter.
  5. Rør majsstivelsen ud i lidt vand, og jævn sovsen, til den er tilpas tyk.
  6. Tilsæt kyllingekødet.
  7. Bland karryen med ca. en halv dl vand, og smag sovsen til med blandingen og salt og peber.
  8. Resten af karryen kan serveres til, hvis der er mere tilbage, så kan man selv tilsætte lidt mere, hvis man ønsker retten stærkere.
  9. Kog bønnerne møre i letsaltet vand.
  10. Servér kyllingegryden med ris og bønner til.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Catharina: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!