Fiskefrikadeller uden fiskefars. Lækre tunbøffer. Hurtigt og nemt og gode til pålæg dagen efter. Vi fik 10 bøffer ud af denne portion, men laves bøfferne/frikadellerne mindre vil der selvfølgelig blive flere.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2178/519
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt:
     21 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 446/106
    Protein: 8 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 3 dåser tun i vand
  • 3 dl rasp
  • 3 dl minimælk
  • 5-6 æg – afhængig af størrelse
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1.200 g kartofler
  • 1 brev fedtfattigt hollandaisepulver
  • 3 dl minimælk
  • ½ citron
  • 360 g ærter

Sådan tilberedes tunbøffer med hollandaise:

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Hæld vandet fra tunen, og lad den dryppe godt af.
  3. Bland alle ingredienserne sammen.
  4. Lad farsen stå ½ time.
  5. Rør hollandaisepulveret ud i mælken.
  6. Kog op, og smag til med citronsaft, salt og peber.
  7. Form farsen til bøffer, og steg dem på en pande med lidt olie 5 minutter på hver side.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Nicklas: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!