Fiskefrikadeller uden fiskefars. Lækre tunbøffer. Hurtigt og nemt og gode til pålæg dagen efter. Vi fik 10 bøffer ud af denne portion, men laves bøfferne/frikadellerne mindre vil der selvfølgelig blive flere.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2178/519 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 446/106
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 3 dåser tun i vand
- 3 dl rasp
- 3 dl minimælk
- 5-6 æg – afhængig af størrelse
- 3 fed presset hvidløg
- 1 spsk. olie
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1.200 g kartofler
- 1 brev fedtfattigt hollandaisepulver
- 3 dl minimælk
- ½ citron
- 360 g ærter
Sådan tilberedes tunbøffer med hollandaise:
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Hæld vandet fra tunen, og lad den dryppe godt af.
- Bland alle ingredienserne sammen.
- Lad farsen stå ½ time.
- Rør hollandaisepulveret ud i mælken.
- Kog op, og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Form farsen til bøffer, og steg dem på en pande med lidt olie 5 minutter på hver side.
Dommen:
- Kog kartoflerne.
- Find ingredienserne frem.
- Rør fiskefarsen.
- Steg bøfferne.
- Smag saucen til med citronsaft.
- Servér kartoflerne til.