Det behøver ikke at være skærising, anden slags fisk kan sagtens “gemmes i sækkene” sammen med svampene.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2510/598
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat:
    48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    544/130
    Protein: 8 g
    Fedt:
    4 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 2 spsk. olivenolie
  • 225 g ris
  • 1 hel kanelstang
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 4 dl vand
  • 400 g blandede svampe
  • 600 g skærisingfilet
  • 120 g filodej
  • 4 spsk. Becel let, flydende margarine

Tilbehør:

Sådan tilberedes skærising i filosække:

  1. Varm 1 spsk. olie op i en gryde, og svits ris og krydderier i olien under omrøring.
  2. Tilsæt vand og ½ tsk. salt, og kog risene 10 minutter.
  3. Sluk for blusset, og lad risene trække i 10 minutter.
  4. Varm ovnen op til 175° C.
  5. Rist svampene på en pande i den sidste spsk. olie.
  6. Krydr med salt og peber.
  7. Del skærisinfileterene i 4 lige store portioner.
  8. Læg en portion skærising på hvert stykke filodej, og krydr med salt og peber.
  9. Læg ¼ af svampene på hver portion fisk.
  10. Pak filodejen forsigtigt om fisken som en sæk, og pres den lidt sammen.
  11. Pensl dejen med den flydende margarine.
  12. Bag sækkene, til de er gyldne, ca. 15 minutter.
  13. Servér fiskesækkene med ris og chutney.

Dommen:

Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!