Vi har før forsøgt os med quorn tidligere – uden den store begejstring – men denne gang marinerede vi den, og det gav sandelig en velsmagende forskel.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2326/554 - Energifordeling:
Protein: 14 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 28 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 574/137
Protein: 5 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 19 g
Ingredienser:
- 150 g quorn i stykker
- 6 spsk. appelsinjuice
- 2 spsk. cognac
- 1 spsk. soyasauce
- 4 tsk. vineddike
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. sesamolie
- 1 rødløg
- 450 g wokblanding
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk. ahornsirup
- 1½ strøget tsk. majsstivelse
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 225 g spaghetti
Sådan tilberedes sursød quorn i wok:
- Marinér quornstykkerne i juice, cognac, soyasauce, vineddike og presset hvidløg i 30 minutter.
- Kog spaghettien efter anvisnigen på pakken.
- Skær løget i skiver.
- Tag quornstykkerne op af marinaden. Gem marinaden.
- Varm halvdelen af olien i en wok eller stor stegepande.
- Steg løgskiverne i 3-4 minutter, indtil de er bløde.
- Tag løgene op af wokken med en hulske.
- Tilsæt quornstykkerne, og lad dem stege i 3-4 minutter eller til de er gyldne.
- Tag quornstykkerne op med en hulske, og gem dem sammen med løgene.
- Tilsæt resten af olien, og steg wokblandingen i 4 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre, men stadig sprøde.
- Tilsæt igen quornstykker og løg.
- Bland den gemte marinade med grønsagsbouillon, sirup og majsstivelse, og rør det i grøntsagerne.
- Dæk wokken/panden, og lad det simre i 2-3 minutter.
- Krydr med salt og peber.
- Servér med kogt spaghetti.