En sund og velsmagende, hjemmelavet tomatsuppe. Den kan også serveres som forret eller natmad. Hvis man har behov kan man også tilsætte lidt at tygge i – melboller, tomatstykker, rejer, skinke eller hvad man nu synes om.

Jeg har engang serveret den til et borgermøde, jeg serverede mad til, og det fungerede fint. Den blev serveret i plastikengangskopper med hank, for der var nogen deltagere, der stod op eller ikke havde nogen bordplads. Til samme møde serverede jeg også muffins med oliven.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1152/274
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt:
     22 %
    Kulhydrat: 61 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    188/45
    Protein: 2 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 1½ løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 10 tomater
  • 3 gulerødder
  • En håndfuld frisk basilikum

Tilbehør:

  • Groft brød
  • 1 dl græsk yoghurt

Sådan tilberedes hjemmelavet tomatsuppe med basilikum:

  1. Pil og snit løg og hvidløg fint, og svits begge dele i lidt olie.
  2. Hæld bouillonen over.
  3. Skyl tomaterne, og skræl gulerødderne, og skær begge dele i mindre stykker, og kom dem i bouillon, og lad det hele koge, til grøntsagerne er møre.
  4. Skyl og hak basilikum.
  5. Blend sammen til en cremet suppe, og tilsæt basilikumbladene, og lad den småsimre et øjeblik bagefter.
  6. Hæld suppen i portionsskåle, og servér med brød og en skefuld græsk yoghurt i suppen.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Julie (Nataschas veninde): 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!