En sund og velsmagende, hjemmelavet tomatsuppe. Den kan også serveres som forret eller natmad. Hvis man har behov kan man også tilsætte lidt at tygge i – melboller, tomatstykker, rejer, skinke eller hvad man nu synes om.
Jeg har engang serveret den til et borgermøde, jeg serverede mad til, og det fungerede fint. Den blev serveret i plastikengangskopper med hank, for der var nogen deltagere, der stod op eller ikke havde nogen bordplads. Til samme møde serverede jeg også muffins med oliven.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1152/274 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 61 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 188/45
Protein: 2 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 1½ løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 10 tomater
- 3 gulerødder
- En håndfuld frisk basilikum
Tilbehør:
- Groft brød
- 1 dl græsk yoghurt
Sådan tilberedes hjemmelavet tomatsuppe med basilikum:
- Pil og snit løg og hvidløg fint, og svits begge dele i lidt olie.
- Hæld bouillonen over.
- Skyl tomaterne, og skræl gulerødderne, og skær begge dele i mindre stykker, og kom dem i bouillon, og lad det hele koge, til grøntsagerne er møre.
- Skyl og hak basilikum.
- Blend sammen til en cremet suppe, og tilsæt basilikumbladene, og lad den småsimre et øjeblik bagefter.
- Hæld suppen i portionsskåle, og servér med brød og en skefuld græsk yoghurt i suppen.
Dommen:
Natascha: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Julie (Nataschas veninde): Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Trackbacks / Pingbacks