Vi elsker kokosmælk, og i denne ret gør det også sin gavn. Vær forsigtig med limesaften til æblevinaigretten, så den ikke bliver for sur.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1945/463
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 24 %
    Kulhydrat:
     45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     414/99
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 600 g rødfiskefilet
  • 5 jomfruhummerhaler og kløer (10)
  • 225 g skaldyrsblanding
  • 1 løg
  • 4 tomater
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • Saft af 5-6 limefrugter
  • 1 rød chili
  • 1 grønt æble
  • 3 forårsløg
  • 1 bundt koriander
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber 

Tilbehør:

  • 4 dl ris

Sådan tilberedes rødfisk og skaldyr i kokosmælk med æblevinaigrette:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skær rødfiskefileterne i mindre stykker.
  3. Skær løg, tomater og peberfrugter i tynde skiver, og hak hvidløgene fint.
  4. Læg fisk, muslinger, hvidløg og grøntsager mellem hinanden i et ildfast fad.
  5. Varm kokosmælken op i en gryde. Sluk for blusset, og tilsæt saft fra 3 limefrugter samt salt og peber.
  6. Hæld den varme kokosmælk over fisken, og stil fadet i ovnen 25-30 min.
  7. Kog risene efter anvisningen på posen.
  8. Skær et snit på langs i midten af jomfruhummerhalerne. Fjern tarmen. Læg halerne og kløerne i et ildfast fad, og fordel den flydende margarine i halerne.
  9. Sæt halerne i ovnen i ca. 20 minutter.
  10. Skær chili og æbler i små tern. Skær forårsløgene i skiver. Hak korianderen.
  11. Bland æble, chili, forårsløg og koriander med olien.
  12. Smag til med saft fra 2-3 limefrugter samt salt og peber.
  13. Server fiskeretten med kogte ris og æblevinaigretten i en skål ved siden af til at hælde over hver portion efter smag.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!