Arh, lidt hakket chili på toppen for øjets skyld havde ikke været at foragte, men det er smagen heller ikke. 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2100/500
  • Energifordeling:
    Protein: 33 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat:
     37 %
    Alkohol: 1 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     346/83
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 2 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 25 g stegemargarine
  • ½ dl hvidvin
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 30 g kerner af en slags – pinje, græskar eller så´n
  • Revet skal af ¼ usprøjtet citron
  • ½ dl citronsaft
  • 200 g jomfruhummerhaler
  • 3 dl hønsebouillon
  • 600 g rødspættefilet uden skind
  • 750 g frisk spinat
  • Lidt citronmelisse
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler

Sådan tilberedes hummerhaler i rødspættefileter med citronsauce og spinat:

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i vand med salt strøet med let hånd.
  2. Fjern skallen og den sorte streng (tarmen) på jomfruhummerhalerne, og skær kødet i små stykker.
  3. Rist kernerne, og hak dem evt. i mindre stykker.
  4. Skyl citronmelissen, og hak den.
  5. Bland den flydende margarine med hummerhaler, kerner, citronmelisse og citronskal.
  6. Tænd ovnen på 200° C.
  7. Skyl spinaten, og læg den i bunden af en lille bradepande.
  8. Læg fileterne ved siden af hinanden oven på spinaten, fordel hummerhalefyldet på midten af hver filet, og rul dem sammen.
  9. Hæld hvidvinen ved, og sæt bradepanden i ovnen i ca. 10-12 minutter.
  10. Spild nu ikke tiden, men kog hønsebouillon og citronsaft ind til det halve.
  11. Tilsæt væden fra fisken, og kog videre i et par minutter.
  12. Jævn saucen med majsstivelsen rørt ud i 1 dl vand.
  13. Smag til med salt, peber og citron.
  14. Lige inden servering monteres saucen med stegemargarinen skåret i små tern – herefter må den ikke koge.

Velbekomme!

Fagudtryk
Montér: Gør saucen jævn og blank ved at piske smør, olie eller fløde i lige inden servering – ja, vi bruger altså margarine.

Stop madspild

Husk, at spinat gerne må genopvarmes, bare det gøres rigtigt.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg have til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!