Selvfølgelig kan anden slags fisk bruges til denne ret, men rødspætte har bare en helt speciel smag, så derfor har vi valgt den. Kartoflerne kan også tilberedes i ovn med ingen eller mindre fedtstof, hvis man føler for det. Vi havde rugbrød i ovnen, så vi valgte stegepanden.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2268/540
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 39 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 393/94
    Protein: 8 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 600 g rødspætte uden skind skåret til fileter
  • 4 spsk. rugmel
  • 170 g rejer – gerne dem i lage (drænede naturligvis)
  • 1 bdt. dild
  • 1 salatløg
  • 2½ dl fløde, 4 %
  • 250 g blandede svampe
  • 140 g majs
  • Olie
  • 20 g stegemargarine
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 680 g bagekartofler

Sådan tilberedes rødspætte med svampefrikassé og hjemmegjorte pommes frites:

  1. Skrub kartoflerne, og skær dem i stave.
  2. Kom olie i en sauterpande, og steg kartoffelstavene gyldenbrune heri – evt. af flere gange, de må ikke ligge i lag – læg et net over, hvis du vil undgå oliesprøjt i hele køkkenet.
  3. Tag dem op med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir.
  4. Drys med salt.
  5. Steg resten af stavene på samme måde.
  6. Vend rødspættefileterne i rugmel blandet med lidt salt og peber.
  7. Steg dem på en medium varm pande i 15 g af margarinen og 1 spsk. olie.
  8. Steg på den ene side i ca. 2 minutter, til de er pæne gyldne.
  9. Vend dem, og steg videre, mens du hele tiden tager dyppelse fra panden med en spiseske og hælder det over fisken – fortsæt drypstegningen i 1-2 minutter.
  10. Krydr igen med lidt salt og peber.
  11. Rens svampene – med mindre du har valgt frosne – og del de største i flere stykker.
  12. Pil salatløget, og hak det groft.
  13. Sauter løgene på en pande i resten af margarinen.
  14. Tilsæt svampene, krydr med salt og peber, og lad dem småstege i et par minutter.
  15. Tilsæt majskerner og fløde.
  16. Lad det småkoge, til det begynder at få en cremet konsistens.
  17. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
  18. Vend hakket dild og rejer i frikasséen lige inden servering.
  19. Servér med den stegte rødspætte og de hjemmegjorte pommes frites

Dommen:

Oliver:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag! (Tror vi! Det gled i hvert hurtigt ned)
Natascha:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!