Boller med havregrød kan simpelthen bruges til alt. Morgenmad, mellemmåltid, frokost, madbrød eller på fødselsdagsbordet sammen med lagkagen. De er dejligt ”svampede”  og kan sagtens lige tages med i hånden og spises uden hverken smør eller pålæg.

  • Kategori: Brød/boller
  • Antal: 32 stk.
  • Tilberedning: 1½ time inkl. hævetid
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. stk.:
    KJ/Kcal: 636/151
  • Energifordeling:
    Protein: 12 %
    Fedt:
     10 %
    Kulhydrat: 78 %
    Næringsindhold pr. 100 g:
  • KJ/Kcal: 932/222
    Protein: 6 %
    Fedt:
     2 %
    Kulhydrat: 43 %

Ingredienser:

  • 4 dl vand
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk. salt
  • 50 g gær
  • 5 dl minimælk
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. sukker
  • 180 g fuldkornshvedemel
  • 950 g hvedemel

Sådan tilberedes boller med havregrød:

  1. Kog vand og havregryn til en grød, og tilsæt salt.
  2. Lad havregrøden køle af.
  3. Lun mælken, og rør gæren ud i den.
  4. Rør mælk (gem lidt til pensling af bollerne), havregrød, olie, sukker, fuldkornshvedemel og hvedemel sammen.
  5. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.
  6. Ælt dejen godt igennem, og del den i 32 dele, og form dem til boller.
  7. Læg bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 minutter.
  8. Tænd ovnen på 200 grader.
  9. Pensl de færdighævede boller med havgrød med den resterende mælk.
  10. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Filip: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Nicklas: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit
Benny: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit
Beate: 5 point ud af 5Jeps, helt sikkert et hit

Samlet:

5 point ud af 5
Jeps, helt sikkert et hit

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!