Dette er ifølge vores dommere ikke en gourmetret, men den er lynende hurtig og nem at lave, og det har man jo også nogle gange brug for, og det er jo ikke fordi, den smager dårligt.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 10 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1816/432
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt:
     13 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 587/140
    Protein: 10 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 20 g

Ingredienser:

  • 2 ds. tun i vand
  • 1½ løg
  • 1 skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk. karry
  • 6 dl minimælk
  • 2 tsk. olie
  • 500 g frisk pasta
  • 3 spsk. majsstivelse

Sådan tilberedes pasta med tunsovs:

  1. Sæt letsaltet vand over til pasta, og kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  2. Opvarm olien i en gryde, og tilsæt karry, og svits det af.
  3. Hak alle løgene fint, og svits dem hurtigt i gryden.
  4. Tilsæt tun og mælk.
  5. Lad det koge i ca. 5 minutter.
  6. Jævn med majsstivelse.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Kog retten igennem et kort øjeblik.
  9. Hæld sovsen over den friskkogte pasta, og servér. 

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Filip: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Beate: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!