Dette er ifølge vores dommere ikke en gourmetret, men den er lynende hurtig og nem at lave, og det har man jo også nogle gange brug for, og det er jo ikke fordi, den smager dårligt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 10 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1816/432 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 13 %
Kulhydrat: 58 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 587/140
Protein: 10 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 20 g
Ingredienser:
- 2 ds. tun i vand
- 1½ løg
- 1 skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 2 tsk. karry
- 6 dl minimælk
- 2 tsk. olie
- 500 g frisk pasta
- 3 spsk. majsstivelse
Sådan tilberedes pasta med tunsovs:
- Sæt letsaltet vand over til pasta, og kog pastaen efter anvisningen på pakken.
- Opvarm olien i en gryde, og tilsæt karry, og svits det af.
- Hak alle løgene fint, og svits dem hurtigt i gryden.
- Tilsæt tun og mælk.
- Lad det koge i ca. 5 minutter.
- Jævn med majsstivelse.
- Smag til med salt og peber.
- Kog retten igennem et kort øjeblik.
- Hæld sovsen over den friskkogte pasta, og servér.
Dommen:
Natascha: Tjah, det kan vel godt spises
Filip: Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: Tjah, det kan vel godt spises
Benny: Tjah, det kan vel godt spises
Beate: Tjah, det kan vel godt spises
Samlet:
- Tag ingredienserne til sovsen frem.
- Svits løgene.
- Tilsæt de øvrige ingredienser.
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
- Lad pastaen dryppe af.